MónTerrassa
Rentat de cara al Xalet de l’Obac
  • CA

El Xalet de l’Obac, en el terme municipal de Vacarisses i Terrassa (carretera BV-1212, poc abans del quilòmetre 10, camí en direcció nord), està vivint aquests dies un rentat de cara. L’equipament, ubicat dins del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, es troba immers en obres de millora de la façana, la qual es trobava afectada per la humitat. La finca és propietat de la Diputació de Barcelona i comprèn a més del Xalet, la Casa Nova de l’Obac (a uns 200 metres cap al nord i que és un dels punts d’informació del Parc), la masoveria i el restaurant la Pastora. Actualment, en aquesta instal·lació s’hi fa un ús pel personal de la guarderia forestal i la colla de manteniment.

En un comunicat de la Xarxa de Parcs Naturals, s’explica que les tasques de rehabilitació consisteixen en repicar la capa superficial de les parets fins a deixar al descobert el totxo i pedra existents. De cara al 2022, també es preveu acabar l’actuació amb altres millores com són l’arranjament d’algunes finestres i detalls de ceràmica existents.

I és que aquest edifici, una construcció de principis de segle XX sense elements d’especial interès arquitectònic, tenia uns problemes d’humitats que van malmetre part de la teulada, de les parets i façanes de l’equipament. En una primera fase, l’any 2019, la Diputació hi va dur a terme una actuació per millorar la canalització i impermeabilització de les aigües de la teulada. Aquest 2021, s’entra en una segona fase, en la qual es focalitza l’esforç en restaurar totes les parets de la façana del Xalet. L’actuació ha tingut un cost de 7.855,76 euros i l’ha portat a terme l’empresa de Sant Llorenç Savall Vilà i Cot.

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac millora la façana de l’edifici del Xalet del conjunt de l’Obac | XPN

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa