MónTerrassa
Recorden que les adaptacions d’espais i edificis fruit de la Covid han de ser accessibles
  • CA
Una persona cega creuant el carrer
Una persona cega creuant el carrer | ONCE

!--akiadsense-->

L’ONCE s’uneix a la celebració del Dia Internacional del Bastó Blanc, signe de la mobilitat de les persones cegues a tot el món, i llança un avís a les autoritats perquè les adaptacions d’infraestructures, edificis i altres espais que es realitzen per raons de la pandèmia siguin accessibles. Aquesta reivindicació es fa conjuntament amb la Unió Mundial de Cecs (UMC). “És necessari que tota la ciutadania s’adapti a la nova normalitat sense que ningú es quedi enrere o vegi limitada greument la seva mobilitat o accés a serveis públics, el que pot ser encara més greu en cas de persones cegues o amb una altra discapacitat” subratlla Enric Botí, delegat territorial d’ONCE Catalunya.

A més, l’Organització recorda la importància que té el bastó blanc per a la vida independent de les persones cegues o amb discapacitat visual. I reivindica la capacitat i la necessitat d’aquestes persones de comptar amb espais i serveis cada vegada més accessibles, especialment en la situació en la qual viu el món. L’ONCE se suma així a la reivindicació de la UMC en la recerca de com gestionar la Covid-19 i el seu impacte, i recorda als països que no oblidin les obligacions consagrades a la Convenció de l’ONU sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, més específicament, en el seu Article 9, requereixen que els països identifiquin i eliminin els obstacles i barreres i garanteixin que puguin accedir al seu entorn, al transport i a serveis públics.

En la celebració del Dia Internacional del Bastó Blanc, l’ONCE, al costat de la UMC i a la resta d’organitzacions de persones cegues, confia que els que elaboren les polítiques reconeguin la importància del dret de les persones cegues i amb discapacitat visual a desplaçar-se amb independència i seguretat en un entorn universalment accessible amb el seu bastó, així com que elles mateixes valorin tenir-lo, utilitzar-lo i mantenir-lo desinfectat per seguretat de tots.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa