MónTerrassa
El Recinte Firal acollirà un petit campament per a persones sense llar
  • CA
Recinte Firal de Terrassa
Recinte Firal de Terrassa | Carnestoltes Terrassa

!--akiadsense-->

El passat mes de setembre, el govern va informar que s’estava estudiant buscar un espai alternatiu per poder acollir les persones sense sostre de la nostra ciutat. L’obligatorietat de mantenir unes distàncies feia impossible que l’Andana pogués acollir tots els egarencs que ho necessitaven. Per aquest motiu, des de Serveis Socials, i amb l’ajuda de Creu Roja, es va habilitar un espai a l’escola França, primer, i un cop iniciades les preinscripcions es van traslladar a l’Alberg de Joventut de l’Antic Poble de Sant Pere.

Per això es va pensar en el Recinte Firal, ja que és un espai que actualment està desaprofitat i és prou gran per poder fer la funció. La regidoria es plantejava dos escenaris en funció dels tràmits administratius: una rehabilitació d’urgència del sostre i d’un nou accés d’emergència o un concurs i licitació d’obres. El pressupost estimat s’elevava als 170 mil euros i en tots dos casos l’espera per poder fer el trasllat s’allargava en més de dos mesos (vuit mesos si s’ha de licitar). El secretari de l’Ajuntament de Terrassa ha descartat poder fer unes obres de tal envergadura per un tràmit d’urgència i per tant només quedava la segona opció.

Davant de la llarga espera que això suposaria, des de la regidoria de Serveis Socials s’ha trobat una solució intermèdia. El tinent d’alcalde Noel Duque ha informat en comissió informativa de Drets Socials que finalment s’ha optat, amb la supervisió de Patrimoni, per “habilitar una part del Recinte Firal i construir-hi un petit campament, en el qual hi hagi instal·lació elèctrica, habitacions i dutxes. Això suposa una petita inversió i ens permet poder traslladar aquestes persones de forma molt més ràpida”, ha dit. I és que com ha subratllat “el problema el tenim ara, i no podem esperar vuit mesos a arreglar el sostre”.

Encara sense una data concreta en què els residents podran començar a instal·lar-s’hi, s’està mirant el procediment administratiu més adequat per tal que sigui Creu Roja qui ho gestioni de manera directa, com ja fa a l’Andana. Així mateix, Duque també ha exposat que l’aparició dels testos ràpids també podria suposar que es pogués recuperar part de L’Andana abans del previst, ja que es podrien testar els usuaris per mantenir l’espai segur de Covid. “El més important però és que estiguem preparats, perquè a més, també ens estem trobant en què tenim més gent amb recursos habitacionals d’emergència a causa d’una activació exagerada de desnonaments a la ciutat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa