MónTerrassa
El recinte comarcal acull la base d’Unitats Mòbils de Teleassistència
  • CA

El Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC) seguirà acollint la base de les Unitats Mòbils del Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona, amb la finalitat de donar cobertura al Vallès Occidental en temes relacionats amb les polítiques de Serveis Social relatives a la Teleassistència, una disponibilitat de 24 hores. Per aquest motiu es formalitzarà un nou conveni que reguli les condicions de l’acolliment, segons ha aprovat la Comissió Permanent del Consell.

El servei d’Unitats Mòbils, essencials per donar cobertura de Teleassistència, han de disposar d’una base territorial municipal per dur a terme les actuacions socials requerides, el seguiment de les persones usuàries i intervencions tecnològiques. Aquest servei està format per un conjunt de mitjans humans i materials que complementen l’assistència des del centre d’atenció amb la intervenció en el domicili les 24 hores.

Per tal de donar una atenció de primera resposta a les persones grans i fer-ne un seguiment dels usuaris, la Unitat Mòbil del Servei Local es configura com a un recurs d’emergència social i de suport a emergències tècniques i sanitàries. El Servei de Teleassistència, que consisteix en una instal·lació d’un senzill aparell a una línia telefònica connectada a una central receptora, compta amb professionals tècnics amb formació i coneixements en primers auxilis, l’àmbit de les emergències i la gerontologia.

Així doncs, amb la Unitat Mòbil del Servei Local de Teleassistència, la Diputació de Barcelona ofereix a la comarca un servei que opera de forma ininterrompuda 24 hores els 365 dies de l’any i garanteix una cobertura del 100% de la zona. El creixement de la teleassistència d’atenció a la gent gran des del seu inici d’activitat, l’octubre de l’any 2005 i fins als darrers anys, ha estat exponencial, arribant a cobrir al Vallès Occidental el suport de gairebé el 43% de la gent de més de vuitanta anys, d’un total de 345.494 persones d’aquesta edat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa