Ingredients:

  • 3 – Ous
  • ¼ de got – Anís
  • ¼ de got – Moscatell
  • 150 g – Sucre
  • ½ kg – Farina
  • 1 culleradeta – Matafaluga
  • 1 polsim – Canyella
  • ½ culleradeta – Coriandre
  • ½ culleradeta – Llevat premsat
  • Oli
  • Aigua

Preparació:

– Tamiseu la farina, feu-ne un volcà i poseu-hi al mig els ous, l’anís, el moscatell, 125 g de sucre, les herbes i el llevat desfet en aigua tèbia.

– Treballeu primer els ingredients del mig i continueu treballant-ho amb la farina del voltant fins fer una massa fina i compacta.

– Deixeu reposar la massa de 4 a 5 hores en un recipient tapat amb un drap.

– A continuació, feu amb la massa boles grosses com nous, tapeu-les i torneu-les a deixar reposar una estona.

– Estireu les boles fins fer-ne discs de prop d’un pam de diàmetre.

– Fregiu-los en una cassola pels dos costats i espolseu-hi força sucre per sobre.

Variacions:

Es pot donar a les boles formes diferents, allargades o rodones.

Abans de afegir-hi la matafaluga i el coriandre es poden infusionar.

En lloc d’espolsar-hi sucre al final s’hi pot posar mel.

S’hi pot afegir oli d’oliva abans de pastar la massa.

Es pot afegir ratlladura de llimona a la massa.

En lloc d’anís s’hi pot posar conyac.

Nou comentari