Ingredients:
- 3 – Ous
- ¼ de got – Anís
- ¼ de got – Moscatell
- 150 g – Sucre
- ½ kg – Farina
- 1 culleradeta – Matafaluga
- 1 polsim – Canyella
- ½ culleradeta – Coriandre
- ½ culleradeta – Llevat premsat
- Oli
- Aigua
Preparació:
– Tamiseu la farina, feu-ne un volcà i poseu-hi al mig els ous, l’anís, el moscatell, 125 g de sucre, les herbes i el llevat desfet en aigua tèbia.
– Treballeu primer els ingredients del mig i continueu treballant-ho amb la farina del voltant fins fer una massa fina i compacta.
– Deixeu reposar la massa de 4 a 5 hores en un recipient tapat amb un drap.
– A continuació, feu amb la massa boles grosses com nous, tapeu-les i torneu-les a deixar reposar una estona.
– Estireu les boles fins fer-ne discs de prop d’un pam de diàmetre.
– Fregiu-los en una cassola pels dos costats i espolseu-hi força sucre per sobre.
Variacions:
Es pot donar a les boles formes diferents, allargades o rodones.
Abans de afegir-hi la matafaluga i el coriandre es poden infusionar.
En lloc d’espolsar-hi sucre al final s’hi pot posar mel.
S’hi pot afegir oli d’oliva abans de pastar la massa.
Es pot afegir ratlladura de llimona a la massa.
En lloc d’anís s’hi pot posar conyac.