MónTerrassa
Realitat virtual per combatre el bullying a Terrassa

La realitat virtual s’ha demostrat ser una bona eina per combatre l’assetjament entre adolescents i infants a Terrassa. El projecte En tu Lugar, impulsat per l’associació Raices i Frank del Aguila, ha dut a terme una vintena de sessions aquest curs 2021-22, adreçada a més de 250 adolescents de la nostra ciutat amb l’objectiu de lluitar contra el bullying. I ho fa a través d’unes ulleres que els introdueixen en la realitat virtual, i que serveixen “per canviar el sentit de presència i situar als nois i noies en diferents posicions perceptives, ja sigui com a assetjador o com a víctima, com també com observador. És un mitjà molt potent per treballar l’empatia”, subratllen des d’En tu lugar.

Aquesta iniciativa ha comptat amb el suport des de bon inici de l’Ajuntament de Terrassa, en especial, a través del “Crowfunding Terrassa Innovació”. El projecte fomenta l’empatia entre els joves i els consciencia sobre les conseqüències de la violència. Així que serveix com a eina preventiva i també com a eina d’ajuda en la salut emocional dels adolescents. “El projecte és un orgull per Terrassa”, ha subratllat el tinent d’alcalde de Drets Socials, Noel Duque, que ha destacat que les sessions que s’han realitzat fins ara han estat “tot un èxit”. L’última ha tingut lloc ara fa pocs dies amb els infants de l’Esplai Guadalhorce i amb els nois i noies dels equips de futbol sala de l’Esportiu Ca n’Anglada, de la Fundació Educativa Terrassa.

Justament, Raices i Fundació Educativa han decidit unir forces per tirar endavant dos nous projectes enfocats a la salut mental i emocional d’infants i adolescents de Terrassa. Per ara, s’ha avançat que la primera acció es focalitzarà en millorar la formació i ocupabilitat dels joves, a través de la seva participació en millores per a la comunitat. I la segona, es centrarà en l’autoconeixement i l’autoregulació de les emocions.

Nou comentari

Comparteix