MónTerrassa
Ramadà confinat i solidari entre la comunitat musulmana de Terrassa
  • CA

Aquest divendres de matinada ha començat el Ramadà, el mes sagrat per a la població musulmana, que enguany haurà de celebrar de manera totalment atípica. El coronavirus i l’estat d’alarma fan impossible fer actes tan habituals com compartir els ritus o anar a les mesquites. El Ramadà finalitza el 23 de maig.

A Terrassa, la comunitat musulmana, l’Imam ha estat recitant l’Alcorà en ple intimitat, només acompanyat per una persona que ha estat retransmetent en directe la cerimònia. I així es farà cada dia mentre duri el confinament, deixant la Mesquita de Terrassa, al carrer Doctor Pearson, sense els més del miler de persones que normalment hi serien fent les pregàries. L’Imam realitzarà a part de les oracions habituals diàries, un discurs per infondre tranquil·litat als seus fidels davant de la crisi del coronavirus.

En el reportatge de TV3, s’explica com la comunitat musulmana s’ha organitzat per repartir aliments bàsics entre unes 300 famílies de la ciutat, siguin o no musulmanes. Els productes -portats per la mateixa comunitat- es troben guardats al magatzem de la Mesquita on allà, els voluntaris, organitzen les caixes que seran distribuïdes a les famílies més vulnerables.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa