MónTerrassa
El Quinto del Social de Terrassa s’adapta per salvar les sessions de Nadal

Les principals entitats que organitzen els tradicionals Quintos de Nadal al Vallès estan treballant per adaptar-se a les noves restriccions derivades de la situació de pandèmia, informa ACN.

A Terrassa, una de les entitats amb més història en l’organització del Quinto és El Social. Situada al cèntric carrer de la Font Vella, estan mirant de quina manera s’adapten a la nova normativa per poder seguir organitzant la tradicional cita nadalenca.

“Vam començar les sessions amb un aforament del 60% de la capacitat, però si tenim la prohibició de no consumir ja no és un espai de consum d’aliments, si no de joc”, avança el seu president, Ricard Figueras. D’aquesta manera es podria incrementar el nombre de persones que hi puguin participar, sobretot de cara als dies forts de festes.

Ara per ara, només una de les més populars, la que s’organitza a cal Temerari de Sant Cugat del Vallès, ha hagut de suspendre les sessions previstes, mentre que les altres adeqüen els serveis i activitats que es duen a terme a la sala on es duu a terme el joc per evitar entrar en confrontació amb la nova normativa, sobretot pel que fa als límits d’aforament. Altres mesures vinculades amb la higiene tenen com a objectiu garantir que els elements comuns, com ara els cartrons i les guixes, siguin totalment segurs.El Quinto és un clàssic del Nadal al Vallès, amb un mecanisme semblant al del tradicional bingo i semblant al que es juga en altres puts del país sota altres noms, com el de Quines, amb la particularitat que s’utilitzen guixes i que cada numero està codificat amb un nom o missatge, sovint acompanyat d’una cantarella que els participants coneixen. L’any passat, les mesures sanitàries van fer que algunes entitats suspenguessin la convocatòria, fet que aquest any han volgut evitar de totes totes.

És el cas de la Societat Coral Recreativa El Ciervo de Sabadell, que aquest any ja ha començat les sessions de Quintos. Ara, però, han de cancel·lar una de les sessions amb més solera de la història de l’entitat, i que atrau a molts dels habituals al centre.

“Ens hem vist obligats a suspendre una de les sessions, la de la Nit de Nadal, perquè arrenca al punt de la mitjanit i és totalment inviable amb un toc de queda a la una de la matinada”, explica José Luís Fernàndez, president de l’entitat. La resta de les sessions es mantenen, ara per ara, això sí, amb canvis com el límit de participants d’acord amb els aforaments vigents i amb una quarantena per als elements comuns utilitzats en cada sessió per evitar possibles contagis.

Sense canvis és com afronta el Quinto l’hotel Urpí de Sabadell, un dels centres que més moviment de jugadors registra cada Nadal. “Ens hem vist obligats a reduir l’aforament al 70% amb les restriccions actuals”, detalla Mireia Carrasco, portaveu del negoci, que assegura que es comptabilitzen tots els participants a l’hora de demanar el certificat covid i els participants s’asseuen en seients alterns, deixant un espai buit entre ells.

Qui sí que ja ha anunciat la suspensió del Quinto és l’Assemblea Gestora del Quinto 2021 de Sant Cugat del Vallès, que havia d’organitzar la cita a Cal Temerari. En un comunicat destaquen que donada l’actual situació d’alerta per la propagació del virus i les noves mesures impulsades pel Govern, cancel·len la sessió d’enguany per poder-la organitzar de cara a 2022 “de forma segura”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joel a gener 06, 2022 | 14:48
    Joel gener 06, 2022 | 14:48
    A partir de qué edad se puede ir a jugar?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa