MónTerrassa
Queixes per l’ús de cavalls en la Cavalcada de Reis
  • CA

L’Associació Defensa Animal Professional (DAP) ha difós un comunicat en què volen denunciar públicament la “falta de compromís” de l’Ajuntament de Terrassa, especialment de les regidories de Medi Ambient i de Cultura. L’entitat fa referència a la reunió del 19 de gener d’aquest any en la qual es va acordar amb El Social no tornar a fer servir cavalls a les festes de Nadal de Terrassa, arran de la mort d’un cavall durant la Cavalcada de Reis del gener del 2018. “Ara, 11 mesos després, hem tingut coneixement que l’arribada del Patge Xiu Xiu a la ciutat es farà utilitzant un carruatge tirat per dos cavalls”, critiquen. Com a membres de la Taula de Benestar Animal de l’Ajuntament de Terrassa, afirmen sentir-se “profundament decebuts i enganyats per ambdues regidories”.

El passat 19 d’octubre, aquesta associació, juntament amb la Comissió de Dret Animal del Col∙legi d’Advocats de Terrassa, va presentar una sèrie d’instàncies a l’Ajuntament, incloent-hi una a la que demaneven informació expressa sobre la cavalcada i el Patge Xiu Xiu, “amb la convicció que se’ns confirmaria que aquest any no farien servir animals al actes de Nadal”. L’Associació DAP afirma que se’la ha donat resposta a totes les instàncies presentades “mens a la que fa referència a la cavalcada. Després d’intentar obtenir resposta directa a través dels Regidors de Medi Ambient i Cultura, sense èxit, finalment ha sigut l’organitzador, El Social, qui ens ha confirmat que es farà ús de cavalls en el passeig del Patge Xiu Xiu”. Aquesta decisió no és compartida per DAP que tampoc entén perquè l’Ajuntament ni tan sols hagi estat capaç de comunicar als membres de la Comissió, la decisió de faltar a la seva paraula i d’autoritzar l’ús de cavalls en l’esdeveniment del Patge Xiu Xiu”.

Des de l’associació també manifesten que “l’Ajuntament de Terrassa hauria infringit la normativa vigent en matèria d’organització d’actes amb animals a la via pública. D’acord a la informació facilitada directament per la Generalitat a aquesta associació, l’any 2018, el Consistori no va complir les obligacions legals derivades de l’ús d’animals al recorregut del Patge Xiu Xiu del dia 26 de desembre de 2017, ni de la Cavalcada de Reis del dia 5 de gener”.

Finalment, esperen que tant Ajuntament com El Social “facin marxa enrere i apostin per “unes festes de Nadal lliures de patiment animal, pròpies d’una ciutat avançada que en el 2017 va subscriure la Declaració dels drets dels animals i va constituir una Taula de Benestar Animal”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vida a desembre 16, 2018 | 22:23
    Vida desembre 16, 2018 | 22:23
    Estos restos que quedan en el Ayuntamiento no tienen palabra ni respetan los acuerdos para no volver a utilitzar anòmales en espectacular como este.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa