MónTerrassa
Queixes per l’augment d’accidents amb patinet en una vorera a Can Boada
  • CA

Creix el malestar entre veïns i veïnes d’un tram del passeig Vint-i-dos de Juliol a Can Boada per l’augment d’accidents amb patinets elèctrics. Segons apunten veïns afectats, es tracta d’una vorera molt estreta per on hi circulen molts VMP i bicicletes a tota velocitat, entre el carrer de Francisco de Vitoria i Alexandre Galí, que s’ha convertit en un punt calent d’infraccions. Els veïns lamenten que més d’una vegada s’han endut un “fort ensurt” i reclamen solucions immediates abans que “hi hagi un accident més greu”.

Segons apunta Antonio Romero, veí que resideix en aquell tram, molts patinets elèctrics aprofiten per circular a tota velocitat per damunt les voreres amples del passeig Vint-i-dos de Juliol, però just entre aquests dos carrers -Francisco de Vitoria i Alexandre Galí- la vorera es fa més estreta: “Patinets elèctric i bicicletes circulen molt ràpid perquè venen de voreres amples, i just en aquest tram es fan més estretes, i venen tan ràpid que no es paren per baixar del VMP“, el que provoca que hi hagi problemes de mobilitat viària.

Vorera del passeig Vint-i-dos de Juliol entre el carrer d’Alexandre Galí i Francisco de Vitoria | G.M.

Arbres i bancs que fan la vorera encara més estreta

A més a més, la vorera compta amb arbres i diferents elements de mobiliari urbà -papereres, bancs i pals de senyalització- el que fa que encara hi hagi menys espai per caminar. Els veïns van comunicar aquesta situació i el perill que suposa a la Síndica de Greuges, però encara no ha rebut resposta.

Els residents en aquest tram demanen una solució urgent -com podria ser “pintar senyalitzacions al terra per indicar que s’ha de baixar del patinet elèctric, igual que al centre de la ciutat”-, proposa Romero, per evitar que hi hagi un accident més greu.

Un banc convertit en “un focus de tràfic de droga”

Addicionalment, el veí denuncia que el banc situat a la cantonada entre el passeig Vint-i-dos de Juliol i el carrer d’Alexandre Galí “s’ha convertit en un focus de tràfic de droga” i que “he de tenir les persianes baixades sempre” perquè el banc està situat molt a prop de l’habitatge i “s’escolta tot el que parlen”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pepeex a gener 29, 2023 | 21:55
    Pepeex gener 29, 2023 | 21:55
    I sobre tot, es un gran perill pels vianants, a les hores d'entrada i sortida de treballs i instituts.
  2. Icona del comentari de: Eva a gener 29, 2023 | 22:50
    Eva gener 29, 2023 | 22:50
    No només en aquest tram, també a l'alçada de la carretera Rellinars hi ha dos punts més on el carrer desapareix pels vianants per que s'el menja el carril bici, la cantonada on es troba la botiga kave home i la següent cantonada on sobresurt part d'un habitatge.
  3. Icona del comentari de: Joana a gener 31, 2023 | 10:28
    Joana gener 31, 2023 | 10:28
    No només aquí. Sant Pere Nord és difícil veure un patinet circulant correctament. La gran majoria a tota pastilla, per les voreres i sense llums. A sobre, si li dius quelcom, s'enfaden.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa