MónTerrassa
Què deia ‘Tarrasa información’ un gener d’ara fa 54 anys?

Què deien les portades dels diaris que s’editaven a la capital del Vallès Occidental ara fa 54 anys? De què informaven. Què és el que interessava a aquella ciutadanioa que encara romania sota el règim franquista. A Terrassa, al 1970 es publicava “Tarrasa Información”, en blanc i negre -el color trigaria a ser present- i un 8 de gener -que aleshores va caure en dijous- la portada com no podia ser d’una altra manera es dedicava a la cavalcada dels Reis d’Orient. Ja llavors l’arribada de Ses Majestats als carrers era una de les festes per excel·lència i una rua prou lluida. I tot, evidentment, en castellà.

Sorprèn el tractament per exemple dels successos en què es poden llegir els noms i cognoms de les persones implicades

No va ser un període de grans notícies, però sí que sorprèn el tractament per exemple dels successos en què es poden llegir els noms i cognoms de les persones implicades -quelcom impensable avui en dia- però que passaven les mateixes coses que ara: atropellaments, un propietari d’un bar agredit o una persona acusa d’escàndol públic.

Una repassada ràpida també ens permet descobrir que la majoria d’ofertes de feina estaven relacionades amb el nostre passat tèxtil i l’existència de desenes d’empreses del sector que ha marcat bona part de la història. O que aleshores, el Terrassa de futbol es preparava per enfrontar-se al Lleida en un partit corresponent a la Tercera Divisió. Fins i tot, els amants de les pel·lícules poden veure quina era la cartellera de cinema d’aquella setmana en tres dels equipaments que hi havia aleshores a la nostra ciutat.

Per aquells curiosos que vulgueu veure el diari sencer podeu clicar aquí

Un parell de pàgines com a exemple d’aquella societat de fa mig segle

La portada del diari Tarrasa información de 1970

La cartellera dels cinemes de Terrassa el 1970
La cartellera dels cinemes de Terrassa el 1970 | Tarrasa Información

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa