MónTerrassa
Quatre nous llibres amb braille per al fons de biblioteques de Terrassa

El fons de les biblioteques municipals de Terrassa compten des d’aquest dijous, 11 de novembre, amb quatre nous llibres amb braille. El director de l’agència ONCE a la nostra ciutat, Francisco Aguilar, ha estat l’encarregat de fer el lliurament de les noves incorporacions a Maria Gental, directora de la Biblioteca Pública de Terrassa. Es tracta de quatre contes infantils amb llenguatge adaptat per a persones que pateixen una minusvalidesa visual. L’acte, que s’ha dut a terme a la Biblioteca Central de Terrassa (passeig de Les Lletres, 1), ha comptat amb la participació de Núria Marín, tinenta d’alcalde de l’àrea de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat.

Els nous títols que formaran part del fons d’obres de la Biblioteca Central (però que es podran sol·licitar des de qualsevol biblioteca municipal) són: Toca, toca! (forma part de la col·lecció de l’editorial Combel), L’aniversari d’en Peixet (de Guido Van Genechten), La formiga distreta (de Carme Solé i Maria Martínez) i L’erugueta goluda (d’Eric Carle). Són llibres amb braille, un sistema de lectoescriptura imprescindible per als més de 1100 nens i joves que són cecs o pateixen discapacitat visual al nostre país.

Aquesta acció forma part dels objectius del Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona, equipament on s’atenen necessitats educatives d’aquells infants i joves catalans amb problemes de ceguesa o baixa visió, en el qual es transcriuen contes infantils per tal que les famílies puguin obsequiar els infants i incentivar-los en la lectura. Cada Sant Jordi, el centre elabora contes i llibres adaptats perquè pares i mare de nens cecs puguin regalar un conte adaptat, els quals no se solen trobar en les llibreries tradicionals. A l’actualitat, l’ONCE posa a disposició del seus més de 71 mil afiliats, la Biblioteca Digital ONCE, la qual compta amb un fons documental format per 64.842 obres, entre els que hi ha llibres amb braille però també audiollibres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa