MónTerrassa
La qualitat de l’aire centra la Setmana de la Mobilitat Sostenible
  • CA

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura de 2017, que se celebra, del 16 al 22 de setembre, vol posar l’accent en la necessitat de fomentar un treball col·lectiu per aconseguir un aire més net. L’acte central del programa d’activitats reuneix tots els ingredients per a la consecució d’aquest objectiu. La Pedalada, que tindrà lloc el diumenge, 17 de setembre, representa els valors que es volen consolidar: la reflexió sobre el model de mobilitat, la utilització de mitjans de transport més nets o la recuperació de l’espai públic per a la ciutadania i pels usos cívics, entre d’altres.

El lema escollit per a la Setmana de la Mobilitat d’enguany mostra aquesta voluntat: “Mobilitza’t per un aire més net!”. Les activitats previstes volen promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

La bicicleta juga un paper central dintre d’aquest plantejament, i la Pedalada és l’acte més popular del programa. Diumenge, 17 de setembre, a partir de les 10.30h, la comitiva recorrerà una distància d’aproximadament 10 quilòmetres, amb sortida i arribada a la plaça Nova. El recorregut passarà per la Rambla d’Ègara, l’avinguda de l’Abad Marcet, la rambla de Francesc Macià, l’avinguda de Jaume I, la carretera de Castellar, l’avinguda de Jacquard, el carrer del Puig Novell i el carrer de Baldrich. L’itinerari està pensat per a ciclistes de totes les edats i plantejat com un acte fonamentalment lúdic i festiu. Per aconseguir aquesta fita de sensibilització, s’han organitzat sis activitats concretes.

A banda de la Pedalada, el mateix diumenge 17 es proposa també la participació en el “Circuit de la Bicicleta Humana”. Aquesta activitat es desenvolupa paral·lelament a la Pedalada i consisteix en la realització d’un recorregut amb forma de bicicleta gegant, que ompliran els ciclistes assistents a la Pedalada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa