MónTerrassa
El Puig de la Balma, una casa a la roca
El Puig de la Bauma | Marta Maseras

Anem a Mura, per veure el Puig de la Balma. Aparquem al Centre d’Informació del poble i baixarem fins a l’església, creuarem la Riera de les Nespres i seguirem les instruccions del pal indicador IP 5, ruta que ens portarà fins al lloc que volem conèixer. El camí està molt ben marcat. Avui no ens perdrem! En poca estona passarem pel costat de la creu de la vila, i seguint el corriol trobarem vistes fantàstiques de la vall i la masia del Puig de la Balma que va traient el nas.

Una de les masies que es poden veure durant la ruta | Marta Maseras

A mesura que et vas acostant, el paisatge convida a imaginar les batusses entre bandolers que per l’època dominaven la zona. Ens n’explica algunes Antoni Ferrando, en el seu llibre Les sendes dels bandolers.

El Puig de la Balma és una masia espectacular, situada en una gran balma, no gaire profunda i de forma allargada. Data del segle XII i actualment ha estat declarada Conjunt Històric Cultural d’Agroturisme. És un lloc curiós, amb una capella del segle XIV (consagrada a Santa Margarida). També curiós és el petit museu d’eines antigues, que podem visitar per uns pocs euros, on et pots fer una idea de com vivia la gent en un passat que tampoc ens queda tan llunyà.

Un gran espectacle i escenari de cinema

La Bauma, és tot un espectacle, i si coincideix en dia de pluja, encara més. En aquesta casa s’hi han filmat escenes de Pa Negre i de Bruc, la llegenda. En resum, una passejada d’uns 4,2 kms agradable i apte per tothom. Aprofitem de tornada per passejar pel nucli de Mura, és un poble molt bonic, no us deixarà indiferents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa