El Puig de la Bauma | Marta Maseras

!--akiadsense-->

Anem a Mura, per veure el Puig de la Balma. Aparquem al Centre d’Informació de Mura i baixarem fins a l’església, creuarem la Riera de Nespres i seguirem les instruccions del pal indicador IP 5, ruta que ens portarà fins al Puig de la Balma. El camí està molt ben marcat. Avui no ens perdrem! En poca estona passarem pel costat de la creu de la vila, i seguint el corriol trobarem vistes fantàstiques de la vall i la masia Puig de la Balma que va traient el nas.

Una de les masies que es poden veure durant la ruta | Marta Maseras

!--akiadsense-->

A mesura que et vas acostant, el paisatge convida a imaginar les batusses entre bandolers que per l’època dominaven la zona. Ens n’explica algunes Antoni Ferrando, en el seu llibre Les sendes dels bandolers. El Puig de la Balma, és una masia espectacular, situada en una gran balma, no gaire profunda i de forma allargada. Data del s. XII i actualment declarada Conjunt Històric Cultural d’Agroturisme. És un lloc curiós, amb una capella del s. XIV (consagrada a Santa Margarida).També curiós és el petit museu d’eines antigues, que podem visitar per uns 4 €, on et pots fer una idea de com vivia la gent en un passat, que tampoc ens queda tan llunyà.

La Bauma, és tot un espectacle. En aquesta casa s’hi han filmat escenes de Pa Negre i de Bruc, la llegenda. En resum, una passejada d’uns 4,2 kms agradable i apte per tothom. Aprofitem de tornada per passejar pel nucli de Mura, és un poble molt bonic, no us deixarà indiferents.

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa