MónTerrassa
Publicat el padró de 1936, clau per localitzar víctimes de la Guerra Civil
  • CA
Padró | Arxiu de Terrassa

!--akiadsense-->

A partir d’aquest dilluns mateix ja es poden consultar els padrons d’habitants de Terrassa dels anys 1930 i 1936, més de 5900 pàgines d’informació sobre la gent de la nostra ciutat… milers de dades que poden ajudar a entendre com eren i com vivien els nostres conciutadans.

La informació aportada pels padrons d’habitants és sistemàtica i aquest aspecte permet elaborar estudis i investigacions estadístiques interessants, com ara el poder adquisitiu abans i després de la Guerra Civil, el nivell d’alfabetització en relació amb l’edat o fins i tot la presència de les dones al mercat laboral.

És d’especial rellevància la publicació del padró de 1936 per dos motius: el primer és per reduir la consulta física de la documentació ja que els llibres estan malmesos per l’ús i el pas dels anys; perquè és amb diferència el registre d’habitants més consultat al tractar-se de la radiografia de la gent que vivia al municipi just a l’inici de la Guerra Civil. Es tracta per tant d’un testimoni cabdal per a la localització de desapareguts i represaliats d’ambdós bàndols, una mostra més de la funció reparadora dels arxius.

La descàrrega d’alguns volums del padró és feixuga degut al pes dels fitxers, especialment els de l’any 1936. Per accedir a la resta del padró d’habitants des de 1824, accediu a través d’aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa