MónTerrassa
El PSUC reivindica una Diada que “s’oposi a tot tipus de nacionalisme”
  • CA
PSUC viu de Terrassa i JSUC – Joventut Comunista en l'acte en record a Allende
PSUC viu de Terrassa i JSUC – Joventut Comunista en l’acte en record a Allende | PSUC ViU

!--akiadsense-->

PSUC ViU i JSUC-Joventut Comunista van retre homenatge a Terrassa aquest dimecres 11 de setembre a Salvador Allende. Des dels partits consideren que ens trobem en un moment “de gran incertesa política, tant pel que fa al govern espanyol com a l’escenari polític i social que es pot obrir a Catalunya amb l’esgotament del procés i la divisió, ja pública i notòria, dels partits independentistes”. Els comunistes recorden que la Diada Nacional ha estat “històricament una jornada reivindicativa, inclusiva i democràtica dels catalans, de qualsevol adscripció política, llengua o origen” i afirmen que “preservar la pluralitat i la cohesió social només és possible amb la defensa d’un catalanisme popular basat en la certesa de ser un sol poble”.

El PSUC viu de Terrassa i la JSUC – Joventut Comunista tenen “la convicció que el diàleg i la negociació, i el respecte a la pluralitat ideològica i democràtica és l’única via per afrontar el problema polític d’encaix entre Catalunya i Espanya. Ens reafirmem en què cal canalitzar cap al terreny de la política la solució d’un contenciós que mai s’hauria d’haver judicialitzat“. Així mateix consideren que “amb l’empresonament i el posterior judici dels diferents representants d’entitats i membres de l’anterior govern de la Generalitat no s’ha avançat cap a una solució dialogada sinó cap a la confrontació interessada per les dretes nacionalistes. Seguim denunciant les decisions judicials desproporcionades i demanem la llibertat immediata de tots els empresonats”.

“Si amb el canvi de Govern a Espanya semblava que s’obria una oportunitat per buscar una solució dialogada, el manteniment de la via judicial, l’abús de la presó preventiva i l’imminent sentència del Tribunal Suprem constata que no ha sigut així i fa que insistim en la necessitat urgent de donar una sortida política a un problema eminentment polític, des d’una perspectiva unitària, àmplia i plural”, subratllen i afegeixen que “l’actual escenari, amb el reforçament de la dreta nacionalista neoliberal i de l’extrema dreta, ens permet afirmar que l’anomenat “procés” no ha obert el camí a la caiguda del règim del 78 a Espanya, sinó que ha alimentat durant anys el monstre de l’espanyolisme reaccionari, tant a Catalunya com a la resta d’Espanya, plasmant-se amb la irrupció d’una força d’extrema dreta al Congrés dels Diputats”.

En l’acte en record a Salvador Allende, PSUC i JSUC han manifestat que “tenim clar que el nacionalisme ens separa, la classe ens uneix”, per la qual cosa, diuen, l’Onze de Setembre ha d’expressar “l’oposició a tot tipus de nacionalisme, que enfronti a la classe treballadora amb qüestions allunyades dels nostres interessos reals. No claudiquem davant de qui amaga darrere d’una guerra de banderes, retallades dels drets socials, privatitzacions de serveis públics i aprova pressupostos i reformes fiscals antisocials, a una banda i d’altra de l’Ebre”. Per això, reclamen al Govern de la Generalitat que “prioritzi la lluita contra la desigualtat i la pobresa, i la recuperació dels serveis públics de qualitat, i per tant, exigim la immediata paralització i retirada de la “Llei Aragonés”, que obre la porta a l’externalització dels serveis públics a la sanitat o l ‘educació”.

Placa dedicada a Salvador Allende
Placa dedicada a Salvador Allende | PSUC ViU

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa