MónTerrassa
El PSC vol un pla de xoc per a famílies, Pimes i autònoms pagat amb les multes
  • CA
Alfredo Vega i Marc Armengol, fent balanç dels 100 dies de govern
Alfredo Vega i Marc Armengol | PSC Terrassa

!--akiadsense-->

Alfredo Vega, primer Secretari del PSC de Terrassa i President del Grup Municipal Socialista proposava aquesta setmana, en un escrit que recollien diferents mitjans de comunicació de la ciutat, la revisió del pressupost municipal atès el canvi d’escenari que la pandèmia del coronavitus ha produït, i la urgència de formalitzar un gran pacte de ciutat per la recuperació econòmica i social, amb la col·laboració de les entitats econòmiques i socials.

El PSC explica que a la reunió de la Junta de Portaveus celebrada el passat dimarts 14 d’abril es va consensuar una proposta en aquestes dues línies amb la creació d’una comissió representativa d’aquests sectors i el compromís de l’equip de govern de presentar una diagnosis de la situació econòmica de l’Ajuntament, així com l’elaboració d’un document base per aquet pacte econòmic i social.

En paraules d’Alfredo Vega: “La crisi del sector tèxtil dels anys 70 ens va obligar a reinventar-nos, i el govern de la ciutat i el conjunt de la ciutadania van estar a l’alçada i ho van aconseguir. Vam afrontar amb el Pacte Anticrisi la greu situació del 2008, i també amb moltes dificultats ens n’hem anat sortint. L’excepcionalitat del moment actual ens ha de portar a confiar de nou en nosaltres mateixos i en la nostra capacitat per remuntar, amb un gran pacte de ciutat que faci possible la recuperació d’empreses i famílies. Celebrem el consens polític i estem preparats per aportar la nostra visió i experiència”.

El PSC també ha presentat noves propostes al Govern municipal en la gestió de la lluita contra el coronavirus. Una d’elles és destinar els diners recaptats de les multes per saltar-se el confinament a un pla de xoc municipal per ajudar a les famílies, autònoms i pimes de Terrassa afectades per la crisi del Covid-19. Una campanya de promoció de l’esport dins de casa, així com d’activitats educatives, utilitzant els recursos municipals com la televisió pública i les xarxes socials institucionals, és una altra de les propostes que el Grup Municipal Socialista ha presentat al Govern municipal.

Per altra banda, el PSC proposa la creació d’una finestra única d’atenció laboral als afectats pels ERTO, que seria gestionada per Foment amb la col·laboració dels sindicats; i, per últim, els socialistes demanen a l’Ajuntament que exigeixi al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya l’ampliació de la mesura de dotar als alumnes amb famílies vulnerables de materials informàtics per fer front a la bretxa digital en el 3r trimestre del curs escolar, “una mesura en principi pensada només pels cursos de final d’etapa, i tanmateix que l’Ajuntament demani rapidesa en el repartiment per tal que no es produeixin els retards que ja es van produir en el repartiment de les targetes moneder dels ajuts dels menjadors.”

“A Terrassa el PSC, al igual que la resta de terrassencs i terrassenques, ha trobat a faltar la Fira Modernista i el Festival de Jazz, així com les festes de barri entre d‘altres. Tot valorant la suspensió de grans actes arreu, i vista la proximitat de la Festa Major, i compartint amb el Govern de la ciutat la decisió de no poder celebrar la Festa amb la seva estructura habitual, el PSC va proposar a la reunió de la passada Junta de Portaveus la proposta d’organitzar una gran festa de retrobament de la ciutat de cara a la tardor quan les condicions ho permetin per tal de reactivar la cultura i la seva economia, com també el comerç i la hostaleria”.

Segons Vega: “Mostrem la nostra satisfacció davant la coincidència, però creiem que havent-hi uns Protocols de Festa Major aprovats pel Ple de l’Ajuntament, aquesta decisió, que compartim tots plegats hauria de ser ratificada en el mateix, doncs la Festa Major és dels actes més institucionals de la ciutat”. “En aquest sentit -ha anunciat Vega- El nostre grup municipal presentarà un Acord per tal que en el proper ple pugui ser aprovat i mostrar així la institucionalitat de la Festa, no és questa una decisió només de govern”.

Finalment, el líder socialista va posar en valor la reunió telemàtica dels portaveus municipals, així com la recuperació de les Comissions informatives i del Ple municipal, malgrat ha lamentat que ha faltat voluntat política del Govern municipal per facilitar el treball dels grups de l’oposició. A la mateixa reunió Alfredo Vega va demanar a l’alcalde, Jordi Ballart, “més lleialtat institucional respecte les altres administracions”. Segons Vega: “Estem veient com aquests dies l’alcalde i el seu equip de govern critiquen de forma pública i oberta al Govern d’Espanya en nombroses ocasions”. El líder dels socialistes terrassencs afirma que “el Govern municipal no és un partit, ni un bipartit; és una institució que representa a tota la ciutadania, i les seves crítiques no haurien de ser objecte de partidisme. Sobten les contínues crítiques cap al Govern central però quan es tracta de rebatre alguna decisió del Govern de la Generalitat, aquí les crítiques baixen de to o ni tan sols es produeixen”. Alfredo Vega ha conclòs fent una crida a la unitat i a no fer partidisme mentre duri aquesta crisi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa