MónTerrassa
El PSC Terrassa reivindica que la Generalitat suprimeixi el peatge de Les Fonts
  • CA

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) reivindica que la Generalitat suprimeixi el peatge de Les Fonts, “un fet que continua agreujant a la ciutadania de Terrassa i al seu sector empresarial”. Els socialistes egarencs celebren “la finalització de les concessions i l’eliminació dels peatges de la AP7 a Granollers i Martorell, i que el Govern de l’Estat hagi anunciat que està estudiant un nou model públic de gestió de les vies ràpides de tot el país, més just, equilibrat i sostenible per a l’any 2024.”

L’Estat desmantellarà tots els peatges de Catalunya en els propers tres mesos. Així ho ha confirmat el delegat del govern espanyol a Girona, Albert Bramon, que també ha explicat que es limitarà el pas de vehicles al nombre de carrils que tingui l’autopista, per tal d’anar treballant en el desmuntatge. Bramon ha destacat que el govern espanyol “ha complert amb el que va prometre” en relació a l’alliberament de peatges i ha reconegut que caldran alguns canvis en els accessos, tal i com li van reclamar algunes institucions gironines aquest dimarts. “Segurament haurà d’haver-hi aquests canvis, però com tot cal valorar-ho i mirar tots els estudis. Hem de fer les coses bé”, ha assenyalat Bramon.Si tot va sobre el previst a principis de desembre ja no quedarà rastre dels peatges a Catalunya. I és que l’Estat ha anunciat que els desmantellarà en els propers 120 dies. El subdelegat del govern espanyol a Girona, Albert Bramon, no ha concretat per on es començarà, però sí que ha confirmat que es farà de manera “gradual” durant els tres mesos que duri el desmuntatge. Tanmateix, Bramon ha explicat que “no s’obrirà tota la platja del peatge”, perquè suposa un risc per la circulació. Així doncs, estaran oberts només els passos del peatge que corresponguin al nombre de carrils que tingui l’autopista.

La gratuïtat dels peatges no ha suposat un “efecte crida” a les carreteres catalanes, segons ha assegurat la Direcció General de Trànsit (DGT). Les dades d’aquest dimecres són les habituals per un dia d’inicis de setembre i els tècnics no han registrat retencions destacables, ni a les carreteres alliberades ni a les secundàries. La velocitat també s’ha mantingut constant respecte a aquest dimarts, la qual cosa indica que no hi ha hagut més vehicles a les vies alliberades. Amb tot, la mobilitat s’ha situat un 9% per sota dels nivells registrats en el mateix dia de 2019.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa