MónTerrassa
Proves antígens i PCR a totes les residències de Catalunya abans i després de Nadal
  • CA

El Departament de Salut ha aprovat el Protocol operatiu sobre la interacció residents-familiars i treballadors en període de Nadal a les residències de gent gran. L’objectiu és facilitar la interacció de les persones que viuen a les residències de gent gran amb les seves famílies, i al mateix temps evitar que el retorn als centres pugui comportar un alt risc d’introduir el virus SARS CoV-2. El document contempla que durant les festes nadalenques es prioritzaran les sortides llargues dels residents, de com a mínim tres dies o més, i mantenint contacte amb una única bombolla de convivència. En cap cas s’autoritzaran sortides encadenades, ja siguin llargues o curtes, que puguin donar lloc a multiplicar les interaccions amb diferents grups bombolla i que farien impossible el protocol de retorn a la residència.

Excepcionalment, i per a residents en situacions molt excepcionals i fruit de l’acord entre resident i família, equip assistencial del centre i Direcció del centre es permetran sortides d’un dia o de cap de setmana. Per protegir la salut dels residents i en funció de si la residència és verda, taronja o vermella, el document estableix els protocols que les residències hauran de seguir tant a la sortida del resident com a la tornada.

A partir del 21 de desembre i abans del 24 del mateix mes, els centres residencials faran un test ràpid d’antigen (TAR) a tots els seus residents. I un cop acabades les festes, es farà un cribratge universal amb PCR amb mostra nasal a tots els residents de tots els centres que permetrà valorar si les sortides de Nadal han afectat l’entrada del virus a les residències.

També durant aquestes festes de Nadal, Cap d’Any i Reis, es preveu un augment de les visites als centres per la qual cosa les residències maximitzaran i ampliaran els espais destinats a aquestes visites perquè els familiars, en un nombre recomanat de 3 persones simultàniament, puguin estar amb els residents el major temps possible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa