MónTerrassa
Una prova europea d’autonomia real per a cotxes elèctrics es fa a Terrassa
  • CA

Coches.net i el jurat internacional AutoBest han triat el Vallès Occidental per fer-hi, del 4 al 6 de novembre, la prova d’autonomia real de cotxes elèctrics ECOBEST Challenge Electrified by VinFast. L’objectiu d’aquesta prova és oferir als consumidors europeus dades fiables sobre l’autonomia real dels cotxes elèctrics de preu assequible més populars del mercat europeu. Durant el matí i la tarda, tant de dijous com de dissabte, és possible que els terrassencs vegin una filera de cotxes elèctrics circulant per les principals avingudes de la ciutat.

Prova al 2018 a Barcelona que va acabar al Circuit de Catalunya/copches.net


Coches.net, que comptarà amb el recolzament logístic de Circutor, empresa líder en la fabricació de solucions de recàrrega per a vehicles elèctrics amb seu a Viladecavalls, s’encarregarà de la organització de l’esdeveniment (logística, selecció de carreteres i producció del material audiovisual). Una representació dels jurats d’AutoBest, l’organització periodística del motor europea amb una representació geogràfica més gran, conduirà, juntament amb els redactors de coches.net els vehicles seleccionats pels carreres de Terrassa i per les carreteres i autopistes de la comarca del Vallès Occidental.

Els 15 cotxes participants, de 13 marques diferents, faran la prova en condicions pautades fins a l’esgotament total de les seves bateries per conèixer l’autonomia real de cada cotxe en condicions d’us quotidià. Per tal que l’estil de conducció dels participants incideixi el mínim possible en el resultat de la prova, els conductors canviaran de cotxe cada 25 km. La mesura de l’autonomia es farà amb una aplicació GPS que calcula les distàncies amb gran exactitud. “La idea és reproduir un recorregut tipus d’un usuari mig de cotxe elèctric amb activitats com anar a treballar, a la compra o a qualsevol cita en un radi de 50 km. La majoria de conductors europeus no fan més de 30 o 40 km diaris i, per tant, el cotxe elèctric ja és una alternativa vàlida per a molta gent. Saber l’autonomia real dels cotxes que hi ha al mercat, sobre tot els de preu més assequible, és clau a l’hora de donar el pas cap a l’electrificació i triar el model que més interessi a cada usuari” destaca Joan Dalmau, redactor de coches.net i representant espanyol del jurat AUTOBEST.

L’ECOBEST Challenge inclourà dues proves idèntiques sobre un circuit de 57 km amb autopista en trama urbana densa (50%), carretera (20%) i ciutat (30%) que es recorrerà tantes vegades com ho permeti l’autonomia de cada vehicle. La primera se celebrarà el dia 4, dia laborable i de tràfic més dens i la segona, el dia 6, en cap de setmana i menys tràfic. El resultat final s’establirà fent una mitja de les dues proves.


Per a l’organització d’aquest esdeveniment, coches.net es recolzarà en la infraestructura de
Circutor, empresa de fabricació de material elèctric de Viladecavalls (Barcelona). Circutor és
líder europeu en la fabricació de punts de recàrrega per a cotxes elèctrics, tant per a particulars
com per a estacions de recàrrega públiques i disposa dels punts de recàrrega necessaris per
assegurar el correcte desenvolupament de la prova i de la tecnologia per mesurar la capacitat
real de les bateries i monitoritzar el procés de càrrega, dades que s’afegiran al resultat de la
prova que es presentarà posteriorment en una roda de premsa a la ciutat de Frankfurt
(Alemanya). Els organitzadors compten també amb el suport de Seat, que ha cedit cinc Seat
Tarraco PHEV híbrids endollables per a les tasques de cotxes guia i de gravació i fotografia.

Coches.net farà públics els resultats de l’ECOBEST Challenge a Espanya a través de la seva web
i d’un vídeo publicat al seu canal de YouTube, líder a l’Estat. AutoBest farà públics els resultats
en una roda de premsa a Frankfurt amb el patrocini de la marca VinFast, fabricant vietnamita
de cotxes elèctrics que patrocina l’esdeveniment a nivell internacional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa