MónTerrassa
Policies de Terrassa reclamen que el 2023 la jornada laboral sigui de 35h

El sindicat policial SPL-CME ha convocat una protesta per al pròxim ple municipal per reclamar la jornada laboral de 35 hores. Consideren que davant la “voluntat negociadora” per part de l’Ajuntament i de l’equip de govern de Tot per Terrassa i ERC han de fer sentir la seva veu, i que una de les millors maneres per visibilitzar el seu malestar és a través de la sessió plenària, que tindrà lloc el pròxim 25 de novembre al matí.

“L’alcalde Jordi Ballart ha evitat pronunciar-se sobre aquest tema”, exposen i li retreuen que “fa anys va iniciar una lluita per a la conciliació laboral i familiar, modificant els horaris comercials. En aquesta ocasió, ell que té el rol de cap de la Policia, sembla que prefereix ignorar els treballadors”.

Canvi de la normativa espanyola

Des del sindicat han volgut d’aquesta manera expressar el seu “malestar” amb l’Ajuntament pel que està sent la negociació de la jornada laboral de cara l’any vinent. Recriminen que porten molts anys escoltant que la jornada de 35 hores “no és viable per normativa. Un any darrere l’altre, ens surten amb la mateixa excusa”. Tanmateix, subratllen que “aquest any, la situació normativa ha canviat” fruit de l’acord entre els sindicats i el govern espanyol. Això obre la porta al funcionariat a acollir-se a la jornada laboral de 35 hores enlloc de les 40 actuals. I posen sobre la taula el seu principal argument: la reducció seria una “compensació”: “Els funcionaris perdrem molt poder adquisitiu, veient la inflació i la proposta de pujada de sous. Les 35 hores és una forma de compensar aquesta pèrdua retributiva, com en el seu moment ho van ser els dies de lliure disposició per assumptes personals”.

Per tot plegat, han mostrat la seva “sorpresa” davant la negativa de l’Ajuntament de “negociar o reduir la jornada, tirant endavant el calendari laboral de 2023 sense el consens dels sindicats”. I recriminen especialment el paper que està jugant el tinent d’alcalde republicà Isaac Albert, responsable polític de l’àrea de Recursos Humans, “el qual, en representació del seu partit, el Dia del treballador d’aquest 2022 va llegir un manifest a favor de les 35 hores setmanals”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa