MónTerrassa
Protecció Civil rebaixa l’Inuncat a prealerta però continuarà la pluja
  • CA

Protecció Civil ha rebaixat el pla Inuncat a la fase de prealerta un cop passat l’episodi de precipitacions intenses, d’acumulació d’aigua i per mal estat de la mar. Aquest vespre encara hi ha hagut tempestes que localment han superar el llindar d’intensitat. Degut a l’acumulació d’aigua dels darrers dos dies Protecció Civil recomana extremar la precaució en punts baixos. Durant tot l’episodi de precipitacions, el telèfon d’emergències 112 ha rebut 561 trucades, 114 del Baix Ebre, 113 del Tarragonès, 63 del Barcelonès, 41 del Montsià, 41 del Vallès Occidental, 31 del Baix Camp, 13 de la Ribera d’Ebre, 12 del Bages, 12 del Baix Penedès i 12 de la Noguera.Per municipis, a Tarragona hi ha hagut 62 trucades, a Deltebre 40, a Tortosa 36, a Barcelona 33, a Reus 27, a l’Hospitalet de Llobregat 16, a Constantí 14, a Roquetes 14, a la Canonja 13 i a Terrassa 13.

De la seva banda, els Bombers han rebut 454 avisos durant l’episodi d’aiguats i ventades. La gran majoria (264) van ser ahir al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Es van fer diversos salvaments de persones atrapades dins de cotxes en indrets amb molta aigua acumulada, cap d’elles amb danys de consideració. La resta de serveis van correspondre, en gran mesura, a inundacions i elements caiguts a la via pública.

Predicció general per dijous

Avui s’espera precipitació feble i minsa al vessant nord del Pirineu fins a migdia, així com de matinada a altres punts de l’extrem nord de la serralada. La cota de neu baixarà dels 1.100 als 800 metres. A Terrassa i a la comarca pot ser un matí de pluja. Des de quarts de cinc de la matinada que cau aigua, acompanyada de llamps i trons. Temperatura mínima serà lleugerament més baixa. Per la seva banda, la temperatura màxima serà similar en general o lleugerament més alta al litoral, si bé al vessant nord del Pirineu baixarà lleugerament. La visibilitat serà entre bona i regular, sobretot a zones de muntanya, amb alguns bancs de boira o boirina a Ponent i a l’altiplà Central fins a mig matí. Al vessant nord del Pirineu serà regular o dolenta tota la jornada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa