Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha posat en esta d’alerta el pla Inuncat per la previsió de pluges intenses aquesta tarda al quadrant nord-est, que inclou Terrassa i tota la comarca del Vallès Occidental. El perill màxim és de 3 en una escala de 6.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), a partir d’aquest migdia i fins al vespre hi pot haver precipitacions a molts punts del país, i en algunes zones es poden superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts. La zona amb més probabilitat de què aquestes pluges siguin més intenses és el quadrant nord-est de Catalunya, concretament les comarques d’Osona, Vallès Oriental, Ripollès, Garrotxa, Pla de l’Estany, Gironès, Baix Empordà i La Selva.

En aquestes comarques, els xàfecs podran anar sovint acompanyats de tempesta i puntualment de calamarsa o pedra.

Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil ja s’ha fet arribar aquest avís a tots els municipis afectats, i s’ha demanat que es faci el tancament preventiu de tots els guals i punts inundables que hi hagi.

Es recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per les fortes pluges, i també en les activitats a l’aire lliure.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants.

Tingueu ben presents els consells davant fortes pluges que podeu trobar a interior.gencat.cat/inundacions.

Nou comentari