MónTerrassa
Protecció Civil activa el Pla Inuncat per la previsió de pluges intenses

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha posat en esta d’alerta el pla Inuncat per la previsió de pluges intenses aquesta tarda al quadrant nord-est, que inclou Terrassa i tota la comarca del Vallès Occidental. El perill màxim és de 3 en una escala de 6.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), a partir d’aquest migdia i fins al vespre hi pot haver precipitacions a molts punts del país, i en algunes zones es poden superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts. La zona amb més probabilitat de què aquestes pluges siguin més intenses és el quadrant nord-est de Catalunya, concretament les comarques d’Osona, Vallès Oriental, Ripollès, Garrotxa, Pla de l’Estany, Gironès, Baix Empordà i La Selva.

En aquestes comarques, els xàfecs podran anar sovint acompanyats de tempesta i puntualment de calamarsa o pedra.

Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil ja s’ha fet arribar aquest avís a tots els municipis afectats, i s’ha demanat que es faci el tancament preventiu de tots els guals i punts inundables que hi hagi.

Es recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per les fortes pluges, i també en les activitats a l’aire lliure.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants.

Tingueu ben presents els consells davant fortes pluges que podeu trobar a interior.gencat.cat/inundacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa