MónTerrassa
Protecció Civil manté les Alertes dels plans INUNCAT i NEUCAT
  • CA
Nevada /Marta Maseras

!--akiadsense-->

Protecció Civil de la Generalitat manté activades les Alertes dels pla INUNCAT i del pla NEUCAT a causa de les incidències derivades tant per la crescuda de rius i rieres a les comarques de Girona i Barcelona com per l’acumulació de neu a l’interior de Tarragona, Lleida i la Catalunya Central on hi ha diverses vies afectades.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya SMC les precipitacions de neu es mantindran durant les primeres hores del matí a les comarques de la Catalunya Central i Lleida i la cota de neu anirà pujant. A partir del migdia no s’espera neu fora dels àmbits del Pirineu i Prepirineu.

Durant tota la nit els gestors de carreteres i les concessionàries han treballat per amb maquinària llevaneu per retirar la neu que afectava vies de les comarques de la Catalunya Central, de Lleida i de l’interior de Tarragona i es continua treballant. Alguns ajuntaments i consells comarcals també han mobilitzat maquinària per la retirada de neu com és el cas del Consell Comarcal de la Segarra. Algunes vehicles van quedar aturats de matinada per la neu i va ser necessari mobilitzar les assistències i serveis d’emergència.

En aquests moments es mantenen algunes afectacions a les vies de totes les zones abans indicades on cal extremar la precaució en la mobilitat durant el matí si s’ha de fer a zones de muntanya o cotes altes. Les vies afectades en aquest moment són:

Pel que fa a les pluges, segons l’SMC s’aniran desplaçant-se cap a la meitat nord i perdent intensitat.

Segons ha informat l’Agència Catalana de l’Aigua ACA els cabals són creixents a la demarcació de Girona i a les comarques de Barcelona. Protecció Civil està fent un seguiment exhaustiu de les possibles incidències conjuntament amb els municipis i consells comarcals afectats. Es recomana extremar les precaucions i evitar els accessos a les lleres, punts baixos, guals i creuaments

Els cabals de Rius afectats per les precipitacions amb increment de cabal:

  • Llobregat
  • Besòs
  • Cardener
  • Fluvià
  • Gurri
  • Ter

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa