MónTerrassa
Prop de 2.000 membres de la UPC, citats per al cribatge de Covid

El Departament de Salut de la Generalitat està impulsant durant aquests dies una estratègia de cribratge massiu a les universitats catalanes, com a part del seguiment i control de la COVID-19. L’objectiu és detectar persones asimptomàtiques, per poder trencar les cadenes de transmissió, i fer un seguiment de l’evolució de la transmissió en poblacions concretes.

Si dilluns es van iniciar els cribatges a l’EUiT de Terrassa, aquest dimecres ha estat el torn del campus de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Terrassa. Prop de 2000 membres de la comunitat educativa han demanat cita prèvia per tal de poder realitzar-se la prova. El cribatge s’allargarà fins el divendres, 16 d’abril, a l’edifici TR5, a l’ESEIAAT.

El cribratge és voluntari i s’adreça a tota la comunitat universitària (estudiants, professors i altres professionals), sempre que es tracti de persones asimptomàtiques i que no hagin estat vacunades. Les persones que presentin clínica compatible o suggestiva de COVID-19 no podran participar-hi i se’ls dirigirà al seu centre d’atenció primària En els punts de cribratge, s’hi farà la prova PCR per automostra i també el test serològic ràpid (amb sang capil·lar) per detectar anticossos. Els participants podran escollir fer-se ambdues proves o només la PCR. Els resultats de les proves es podran consultar a La Meva Salut, al web o a l’app.

Test serològic per detectar anticossos | Salut
Les proves PCR d’automostra s’estan duent a terme a l’edifici TR5 de l’ESEIAAT | Salut

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa