MónTerrassa
Prop de 2.000 membres de la UPC, citats per al cribatge de Covid
  • CA

El Departament de Salut de la Generalitat està impulsant durant aquests dies una estratègia de cribratge massiu a les universitats catalanes, com a part del seguiment i control de la COVID-19. L’objectiu és detectar persones asimptomàtiques, per poder trencar les cadenes de transmissió, i fer un seguiment de l’evolució de la transmissió en poblacions concretes.

Si dilluns es van iniciar els cribatges a l’EUiT de Terrassa, aquest dimecres ha estat el torn del campus de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Terrassa. Prop de 2000 membres de la comunitat educativa han demanat cita prèvia per tal de poder realitzar-se la prova. El cribatge s’allargarà fins el divendres, 16 d’abril, a l’edifici TR5, a l’ESEIAAT.

El cribratge és voluntari i s’adreça a tota la comunitat universitària (estudiants, professors i altres professionals), sempre que es tracti de persones asimptomàtiques i que no hagin estat vacunades. Les persones que presentin clínica compatible o suggestiva de COVID-19 no podran participar-hi i se’ls dirigirà al seu centre d’atenció primària En els punts de cribratge, s’hi farà la prova PCR per automostra i també el test serològic ràpid (amb sang capil·lar) per detectar anticossos. Els participants podran escollir fer-se ambdues proves o només la PCR. Els resultats de les proves es podran consultar a La Meva Salut, al web o a l’app.

Test serològic per detectar anticossos | Salut
Les proves PCR d’automostra s’estan duent a terme a l’edifici TR5 de l’ESEIAAT | Salut

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa