MónTerrassa
Prop de 80.000 euros per netejar el tram urbà de la riera del Palau
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa rebrà una subvenció de prop de 80.000 euros de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per netejar i conservar el tram urbà de la riera del Palau. Concretament, la subvenció és d’un total de 79.682,98€ i s’actuarà en la zona entre els jutjats i el gual de l’autopista C-58. Aquesta concessió ha de facilitar que els ens locals facin tasques de manteniment i conservació de rieres i torrents per minimitzar el risc de possibles riuades i millorar el flux d’aigua.

Per a la regidora de Rieres, Jennifer Ramírez, “la concessió d’aquest ajut és fruit de la col·laboració mútua entre ambdues administracions per tal de tirar endavant actuacions de millora, manteniment, neteja, conservació i seguretat de les rieres“. La regidora recorda que tenen molt present les necessitats a les rieres, “i actuacions com aquestes demostren el treball en els àmbits de la seguretat però, sobretot, de la prevenció”.

Treballs a la riera del Palau: Retirar la vegetació i posar plantes autòctones

El tram urbà de la riera del Palau, entre els Jutjats i el gual de la C-58, té una longitud d’1,49 km. El treball que es pretenen fer és retirar la vegetació que obstaculitza el pas de l’aigua -esbarzers, arbres morts, o la canya americana, que és una espècie invasora- i replantar plantes autòctones. El pressupost d’execució és de 96.416€ i el termini màxim d’execució és de tres mesos.

Ajuts per mantenir i conservar lleres en zona urbana

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va obrir el gener una convocatòria d’ajuts per actuacions de manteniment i conservació de lleres en zona urbana amb la finalitat de prevenir el risc de riuades, millorar el flux d’aigua en cas d’avinguda, i d’erradicar espècies vegetals invasores. En el cas de Terrassa, el seu terme municipal de 70 km² estan formats per un entramat de rieres i torrents, entre els quals destaquen les dues rieres principals com són la de les Arenes i la del Palau.

L’altre projecte presentat per l’Ajuntament de Terrassa, que contemplava la neteja de vegetació de dos trams del Torrent de Vallparadís, no figura en la relació dels 180 atorgats per aquest organisme en aquesta convocatòria que, per a l’ACA, representa un total de 4,4 milions d’euros. En aquest cas, el pressupost d’execució se situa entorn els 25.000 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa