MónTerrassa
El projecte terrassenc Smart Building rebrà un milió d’euros de finançament
  • CA
c
Ajuntament de Terrassa | AJUNTAMENT DE TERRASSA

El projecte “Smart Building Terrassa: els edificis construeixen la smart city” de l’Ajuntament de Terrassa rebrà 1,25 milions d’euros de finançament de Red.es, l’entitat del Ministeri d’Economia i Empresa dedicada a impulsar el desenvolupament de les tecnologies de la informació i la comunicació. El projecte ha estat un dels vuit seleccionats a la convocatòria “Pilots d’Edificis Intel·ligents”, cofinançada amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

El projecte de l’Ajuntament de Terrassa, que s’emmarca en l’estratègia smart city, té com a objectiu el desplegament de sensors intel·ligents en 150 edificis de la ciutat amb la intenció que aquests recullin diverses dades que puguin generar nou coneixement i nous serveis a la ciutadania en els àmbits de l’economia, la mobilitat, la governança, el medi ambient, la qualitat de vida o el capital humà. El projecte l’han redactat els serveis tècnics municipals amb la col·laboració de la UPC, la Direcció General de Transports i Mobilitat, ADIF, FGC, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, MútuaTerrassa i altres entitats de la ciutat, a més d’incorporar les aportacions ciutadanes recollides en un procés participatiu.

Red.es ha repartit un total de 30 milions d’euros en la convocatòria “Pilots d’Edificis Intel·ligents”, adreçada a municipis de més de 200.000 habitants de la Comunitat Valenciana, Andalusia, Galícia, Madrid i Catalunya, amb l’objectiu de desenvolupar actuacions adreçades al tractament dels edificis com objectes interns de les ciutats intel·ligents. Cada projecte presentat no podia superar el pressupost màxim de cinc milions d’euros. En el cas de Terrassa, el pressupost del projecte és de 2,5 milions, i l’ajut atorgat cobrirà el 50%. L’Ajuntament de Terrassa va presentar el projecte Smart Building a la convocatòria per acord de la Junta de Portaveus del febrer de 2018, amb l’objectiu d’avançar en l’estratègia digital de la ciutat de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa