Un projecte amb pacients d’Alzheimer fet al Consorci Sanitari, al Saló Healthio Salut

El Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores, que es va crear l'any passat, presenta vuit de les iniciatives que està impulsant, entre les quals una de Terrassa

Un nou mètode de diagnòstic de càncer colorectal no invasiu per evitar colonoscòpies innecessàries i una sonda urinària que permetrà augmentar el confort del pacient, millorar la pràctica clínica i reduir les infeccions. Aquests són dos dels vuit projectes que presenta el Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores a Catalunya (CIMTI) al saló Healthio, que s’ha inaugurat aquest dimarts i que tindrà lloc fins dijous al recinte firal de Montjuïc. El CIMTI va ser creat l’any passat per la Fundació LEITAT, amb el suport del Departament de Salut i l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) i amb la col·laboració del CIMIT de Boston.

Els visitants a Healthio també han pogut conèixer a l’estand del CIMTI un programa d’entrenament cognitiu per a pacients amb deteriorament cognitiu lleu amb un alt risc de patir una demència, majoritàriament per l’Alzheimer. És REMEMORY, promogut pel Consorci Sanitari de Terrassa i liderat per Maite Garolera. Ha estat finançat per la Marató de TV3 i té el suport de la Universitat de Barcelona i de l’Associació Vallès.

La missió del CIMTI és acompanyar projectes avançats en el salt final perquè acabin sent una realitat i arribin al mercat. Cunill, fundador de Tech4Freedom, destaca que el CIMTI els ajuda a moure’s en l'”ecosistema mèdic”, com en temes de regulació sanitària, assajos clínics, contactes amb hospitals i investigadors i cerca d’inversors.

Per la seva banda, Corredor assenyala que amb la presència al saló Healthio volen donar-se a conèixer entre els hospitals i investigadors per captar més iniciatives i, a la vegada, mostrar aquells projectes que ja esta acompanyant.

Nou comentari