MónTerrassa
Un projecte amb pacients d’Alzheimer fet al Consorci Sanitari, al Saló Healthio Salut
  • CA

Un nou mètode de diagnòstic de càncer colorectal no invasiu per evitar colonoscòpies innecessàries i una sonda urinària que permetrà augmentar el confort del pacient, millorar la pràctica clínica i reduir les infeccions. Aquests són dos dels vuit projectes que presenta el Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores a Catalunya (CIMTI) al saló Healthio, que s’ha inaugurat aquest dimarts i que tindrà lloc fins dijous al recinte firal de Montjuïc. El CIMTI va ser creat l’any passat per la Fundació LEITAT, amb el suport del Departament de Salut i l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) i amb la col·laboració del CIMIT de Boston.

Els visitants a Healthio també han pogut conèixer a l’estand del CIMTI un programa d’entrenament cognitiu per a pacients amb deteriorament cognitiu lleu amb un alt risc de patir una demència, majoritàriament per l’Alzheimer. És REMEMORY, promogut pel Consorci Sanitari de Terrassa i liderat per Maite Garolera. Ha estat finançat per la Marató de TV3 i té el suport de la Universitat de Barcelona i de l’Associació Vallès.

La missió del CIMTI és acompanyar projectes avançats en el salt final perquè acabin sent una realitat i arribin al mercat. Cunill, fundador de Tech4Freedom, destaca que el CIMTI els ajuda a moure’s en l'”ecosistema mèdic”, com en temes de regulació sanitària, assajos clínics, contactes amb hospitals i investigadors i cerca d’inversors.

Per la seva banda, Corredor assenyala que amb la presència al saló Healthio volen donar-se a conèixer entre els hospitals i investigadors per captar més iniciatives i, a la vegada, mostrar aquells projectes que ja esta acompanyant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa