MónTerrassa
Un projecte innovador formarà 15 dones en noves ocupacions industrials
  • CA

El Consell Comarcal ha iniciat un nou programa d’ocupació per a dones a l’atur i amb una formació tècnica alta, “Talent femení i Transformació de la indústria al Vallès Occidental”. El programa té per objectiu impulsar l’ocupació del sector industrial posant l’accent en l’accés i permanència de les dones a la indústria. Hi participen 15 dones de la comarca. La primera actuació del programa, “La Brúixola industrial”, preveu un seguit de visites a empreses per tal de conèixer les diferents ocupacions industrials.

Aquesta setmana, una part del grup ha visitat FUCHS LUBRICANTES, una empresa de lubricants d’alt rendiment a Castellbisbal, que durant dos anys han obtingut el premi a la Sostenibilitat per part de la Comunitat Europea i on el 22% de dones de la plantilla ocupen càrrecs directius. El director general, la directora d’I+D, la responsable de Màrqueting de la divisió territorial i el responsable de Recursos Humans van ser els encarregats de presentar l’empresa. També es va explicar a les participants del projecte com l’empresa està abordant els nous reptes i disrupcions de l’actualitat, introduint la digitalització i l’automatització en els seus processos productius i en la seva forma de funcionar.

El programa “Talent femení i Transformació de la indústria al Vallès Occidental” cerca preparar les dones participants per la transformació que la tecnologia i la sostenibilitat està incorporant als llocs de treball, sensibilitzant i aplicant mesures al teixit productiu per al canvi social a l’empresa. Per a assolir aquest objectiu es plantegen dos projectes complementaris: “Digitalitza oportunitats a la indústria” i “A la indústria, on són les dones?”.

El primer projecte, “Digitalitza oportunitats a la indústria” vol co-crear i preparar a dones, preferiblement en situació d’atur de llarga durada, en nous perfils professionals a la indústria, mitjançant el treball en competències tecnològiques, en economia circular i apoderament de gènere, facilitant així la seva inserció laboral en el sector industrial.

El segon projecte, “A la indústria, on són les dones?”, cerca sensibilitzar per una major qualitat i presència de dones a la indústria, especialment en llocs de treball que requereixin perfils professionals tècnics d’alt nivell. Una exposició itinerant recorrerà la comarca abordant la discriminació de gènere a la indústria, fent especial referència a la fotografia actual de la representació femenina a la indústria de la comarca i, en general de Catalunya. Es preveu exposar en diferents ajuntaments, seus d’agents socials, entitats del tercer sector i, especialment, en centres d’empreses, polígons industrials i grans empreses de la indústria de la comarca.

Aquest programa s’ha iniciat el mes de gener i finalitzarà el 31 de desembre d’aquest any i es desenvolupa en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals 2018 del Servei Públic d’Ocupació i és finançat pel SOC, la Generalitat de Catalunya, el Ministerio de Trabajo i la Diputació de Barcelona en el marc de la Xarxa de Governs Locals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa