MónTerrassa
Nou projecte a Can Boada del Pi: zona de petanca, futbol i aparcament

El barri de Can Boada del Pi celebra que un projecte de caràcter esportiu que millorà la zona. L’associació veïnal ha fet balanç en un post a les xarxes socials de com va anar la darrera reunió -a l’institut Nicolau Copèrnic- amb el govern municipal i membres del Club Petanca, en la qual es va parlar profusament de la remodelació de l’espai ubicat entre el col·legi Marià Galí i els Grups Can Boada. A la trobada hi van ser el regidor de Via Pública, Raúl Ibáñez, la coordinadora de Districte, Isabel Fernández, i l’arquitecte municipal que ha elaborat el projecte.

“Després de molt temps de brega, i d’una lluita que vam començar ara fa uns 6 anys, aquest juliol per fi se’ns ha presentat el Projecte de millora de la zona”, han subratllat. Un projecte que inclou l’espai de la petanca, però també dels jocs biosaludables i el terreny destinat a aparcaments.

Projecte de com serà el nou espai a Can Boada del Pi | Aj. Terrassa

Satisfets amb un projecte “ambiciós” per a Can Boada del Pi

Des de l’AV reconeixen que es tracta “d’un projecte ambiciós”, el qual “canviarà la zona amb una millora important, aportant alhora noves instal·lacions al Club de Petanca, que tanta falta li fa”. Per això es mostren “satisfets” malgrat que esperaven que les obres s’executessin en una mateixa fase, i no en tres, com ha exposat l’Ajuntament.

En aquest sentit, demanen que quan finalitzi cadascuna de les fases, s’iniciï ràpidament la següent, sense deixar passar temps que puguin demorar la seva posada en marca. Aquesta és una de les peticions que han indicat que plantejaran a l’alcalde Jordi Ballart en la visita al barri que està prevista a principis del pròxim mes de setembre.

Les tres fases de remodelació de la zona

El projecte es divideix en tres fases, durant els quals també s’instal·larà un mòdul per al Club Petanca:

– A la primera, es construirà una nova pista de petanca i s’enderrocarà l’actual per substituir-la per una altra. En total, seran dues pistes completament noves que estaran rodejades per tanques. A més, s’instal·laran punts de llum. En aquesta mateixa fase, es reubicaran els jocs de gimnàstica, posant un nou joc de cal·listènia. També es procedirà a enjardinar els voltants i es plantaran nous arbres de rec.

– A la segona fase, es reorganitzarà l’espai existent a la cruïlla del carrer de les Vinyoles amb el Camí de Can Boada. Actualment, s’hi troba una petita porteria. Es farà una nova pista amb porteries de futbol 7 i s’enjardinarà els vorals.

– I a la tercera, es reorganitzaran els aparcaments existents amb nova senyalització i punts de llum. A més de contemplar-se la creació d’espais verds.

El projecte ja està redactat. Pròximament es presentarà al departament d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya perquè en doni el vistiplau. Un cop finalitzat el tràmit, passarà a aprovació al plenari i s’iniciarà la licitació. Amb tot això, es calcula que no serà fins al primer trimestre de l’any 2023 quan puguin començar les obres.

Reunió de l’AV Can Boada el Pi amb el govern municipal | AV Can Boada del Pi

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa