MónTerrassa
El projecte Boscos del Vallès rep el Premi Ciutat Sostenible
  • CA

El projecte Boscos del Vallès ha rebut un reconeixement dels Premis Ciutat Sostenible, convocats per la Fundación Fórum Ambiental. La iniciativa del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha estat guardonada en la categoria Adaptació al canvi climàtic, en aquesta dissetena edició d’uns premis que reconeixen les accions municipals dins del conjunt de l’Estat espanyol que han apostat per projectes i actuacions dirigides a potenciar la sostenibilitat. L’encarregat de recollir la distinció ha estat el president de l’ens comarcal, Ignasi Giménez, en un acte celebrat a Madrid i que ha comptat amb la presència del secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Moran; del president de la Fundación Fórum Ambiental, Ramon Roca; i de Begoña de Benita, directora de Relacions Externes d’Ecoembes.

El premi a la ciutat més sostenible ha estat per l’Ajuntament de Màlaga pel projecte “Granada Ciudad Sostenible”.Els altres municipis premiats en aquesta edició han estat: l’Ayuntamiento de Carballo, en aquesta mateixa categoria; Orense, en la categoria d’aigua; Ibi i Parla, en la categoria d’educació ambiental; Viladecans, en la categoria d’energia i Córdoba i Deltebre en la categoria de residus. També, s’ha reconegut a Green Globe Sypa, FCC i Ona neta Cleanware en la categoria de cooperació públic-privada a Sevilla.

Estella forestal per a calderes de biomassa

Boscos del Vallès és un projecte de gestió forestal que consisteix en mobilitzar la fusta excedent de la superfície forestal. Els propietaris dels terrenys reben un preu just i a canvi es genera una demanda. Aquesta fusta es converteix en estella amb garantia de qualitat, gràcies al Centre Logístic de Biomassa, i serveix per abastir les calderes dels equipaments públics dels Ajuntaments que estiguin interessats en voler fer ús d’energies renovables. També es subministra estella forestal a quatre ajuntaments i a usuaris privats, reduint per als usuaris la dependència de combustibles fòssils, les emissions de CO2 i l’encariment continuat de l’energia. D’aquesta manera, es passa d’una política passiva de prevenció d’incendis a una d’activa, fomentant l’economia circular i la sostenibilitat ambiental.

Un dels reptes de futur és la generació d’ocupació local i la formació de qualitat dels perfils professionals del sector. També l’impuls d’una ordenació forestal i el foment del consum de biomassa promovent la instal·lació de noves calderes, sobretot en el sector industrial com a gran consumidor d’energia amb molt pes a la comarca

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa