MónTerrassa
El programa Lecxit tanca amb el triple de participants que el curs anterior

El programa Lecxit ha tancat l’edició 2021-22 amb un gran èxit de participació. Un centenar de parelles han participat al llarg de l’any en aquest programa, el triple de participants que el curs anterior. El programa, que vol afavorir l’èxit educatiu de l’alumnat a través de la millora de la comprensió lectora, consisteix en una sèrie regular de trobades d’un alumne de 4t de primària que necessita millorar la seva comprensió lectora i una persona voluntària que el tutoritza. La majoria de les persones voluntàries són alumnat de secundària, tot i que també hi ha persones adultes.

“Els infants amb dificultat per llegir, o que no en tenen l’hàbit, tenen una oportunitat per millorar una competència absolutament bàsica, imprescindible per a l’èxit educatiu i per a la vida”, exposa la regidora d’Educació, Teresa Ciurana, qui va participar ahir en un acte de cloenda a l’Institut de Terrassa. A més, ha afegit que “les persones joves o adultes que els ajuden tenen una oportunitat de fer una cosa tan enriquidora com dedicar una part del seu temps als altres. Cada hora compartida per aquestes parelles els ha fet una mica millors, als uns i als altres”.

Les trobades van començar al novembre i van finalitzar el passat 2 de maig. L’Ajuntament informa en un comunicat que ha estat un curs marcat pel gran increment de persones voluntàries i per la recuperació de la presencialitat.

Més de 10 anys de Lecxit

Lecxit és un programa ideat per la Fundació Bofill que es desenvolupa a Terrassa des del curs 2009-2010, impulsat pels serveis d’Educació de l’Ajuntament i el Departament d’Educació de la Generalitat. Els centres de secundària que enguany han aportat voluntariat han estat Les Aimerigues, Ègara, Goya, Martí, Montserrat Roig i Ramon Pont, que ja van participar a l’edició anterior, més Cavall Bernat, Creixen, Mont Perdut, Santa Eulàlia i Terrassa, que havien participat en edicions anteriors a la pandèmia i en aquest curs s’hi han reincorporat. Aquest increment ha permès ampliar el nombre de centres de primària beneficiats, que aquest curs han arribat a 16.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa