MónTerrassa
Un docent denuncia la situació frustrant per la qual surt plorant de l’aula

Un professor ha denunciat a través de xarxes socials una situació frustrant viscuda a les aules d’un centre educatiu. Fins i tot va “sortir plorant” de classe. Segons apunta la cadena radiofònica La Cope, el docent és de Terrassa. L’home, l’usuari @arnauczn, explica a través d’un tuit que una classe sencera va ignorar la seva explicació “sense salvar a ningú”, un fet que vivia per primera vegada i que el va portar a les llàgrimes.

“Surto plorant d’una classe a 3r d’ESO. Primera vegada que ignora la meva explicació una classe sencera, sense salvar ningú. És cert que era última hora de la tarda i Literatura del Barroc, però això no ho salva ni la passió, ni la paciència ni res. Quina tel·la”.

Una denuncia de gran ressò que arriba a milions de persones

El seu tuit va tenir gran repercussió -de fet, ja l’han vist més d’un milió de persones- i comentaris d’altres docents que han aprofitat per denunciar el model educatiu a seguir i les condicions amb les quals han de fer classe. “És el que té continuar con el mateix model educatiu des de fa dècades”, afegeix l’usuari @cristianmora_28. L’usuari @xaviureta també respons que “el responsable és un sistema educatiu que no engresca a l’aprenentatge i, en alguns casos, una pobra educació familiar”.

“El respecte a les aules i al professor s’està perdent. I no parlo de la majoria, sinó d’unes poques ànimes distorsionadores i boicotadores de classes en què molts volen aprendre i ells/elles entorpeixen. Una pena per al professor que intenta fer la classe el més amena possible”, denuncia també @dotqsilvia.

I molts més comentaris empatitzant amb el terrassenc: “És frustrant”, “ànims” i “hi haurà dies millors”, apunten. Fins i tot un usuari denuncia que “jo dono classe a la universitat i és el mateix”.

Davant de la gran ressò que va tenir el seu tuit, el professor va aprofitar per agrair a les persones que van respondre. “Moltes gràcies a totes les persones que van respondre positivament al meu tuit sobre la Literatura del Barroc a 3r d’ESO. He estat el cap de setmana pensant en com explicar-ho, i he creat un conjunt de poemes amb un PowerPoint molt ‘xulo‘ ple de vídeos interessants. Anirà bé”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Dolors a maig 26, 2023 | 17:45
    Dolors maig 26, 2023 | 17:45
    D'acord amb el fet que el model educatiu no és el millor i que caldria canviar moltes coses, però hem de ser contundents, i com a docent jubilada ja fa dos anys ho tinc claríssim : la cultura importa un rave a les criatures, a les famílies i als polítics. Demana paciència, interès i dedicació, i això ara mateix no ven. Ara, córrer, consumir productes de contingut infumable i aquesta burrada de passar-ho bé sempre.
  2. Icona del comentari de: Teresa S. B. a maig 28, 2023 | 17:50
    Teresa S. B. maig 28, 2023 | 17:50
    Lamento lo que ocurrio al profesor pero si se fijan bien al escribir tiene un problema en el numero de algunas frases. 'Una clase entera ignoran mi explicacion'. Y luego creo que otra vez, 'esto no lo salva(n) ni la pasion...'. ¿Verdad? Profe de literatura. Bien.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa