MónTerrassa
Professionals sanitaris es formen en atenció a persones amb discapacitat
  • CA
Xerrada liderada per Fupar al CAP Oest de Mútua Terrassa
Xerrada liderada per Fupar al CAP Oest de Mútua Terrassa | Fupar

!--akiadsense-->

Fupar i Prodis han posat en marxa a Terrassa la segona edició del cicle de xerrades “Quan estic malalt, escolta’m”. En ell, persones amb discapacitat intel·lectual expliquen de primera mà als professionals sanitaris com els agrada ser atesos quan es dirigeixen a un centre de salut de Terrassa. “M’agrada que em mirin a la cara, que no em parlin com si fos un nen i que m’expliquin les coses directament a mi, no al meu acompanyant”, explica Alfons Figueras, usuari del Centre Ocupacional de Fupar, qui lidera en primera persona les sessions que duu a terme aquesta entitat.

Les xerrades, dirigides a metges/esses i infermers/es i també a personal administratiu i d’atenció al públic, aborden les necessitats sanitàries de les persones amb discapacitat intel·lectual i donen pautes als i les professionals per superar les barreres d’accés a la sanitat a què s’enfronta el col·lectiu. Aquestes barreres són diverses, i poden incloure la manca d’accessibilitat cognitiva en l’explicació dels diagnòstics o tractaments mèdics, un tracte infantilitzador o la manca de suports per prendre decisions sobre la pròpia salut, entre altres.

Volem potenciar una mirada més sensible i més propera a la discapacitat, i la millor manera de fer-ho és compartint coneixement i treballant conjuntament amb els centres de salut de la ciutat”, afegeix Ana Bravo, professional de l’àrea psicosocial de Fupar. El cicle de xerrades té lloc al llarg d’aquest primer trimestre de 2020 a cinc centres de salut de MútuaTerrassa, incloent CAP Rambla, CSMA, CAP Oest, CAP Sud i el Servei d’Urgències.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa