MónTerrassa
Primàries dibuixa una Terrassa post Covid amb 3 zones i cada una amb el seu aforament

Per Primàries la Terrassa post coronavirus s’hauria de dividir en 3 zones i cada zona tindria el seu propi aforament màxim i franges horàries per poder ampliar la zona de confinament dels habitatges a espais a l’aire lliure.

Comunicat

Primàries Terrassa manifesta que s’han de crear unes bases per a la recuperació que han de ser sòlides i inclusives.

1. L’Estat Espanyol no compleix els requisits segons la OMS, Catalunya i la nostra ciutat de Terrassa s’ha d’auto-organitzar per fer-ho o no hi haurà recuperació i potser serà irreversible.

2. La resposta política, sanitària, econòmica i social: implica una gestió de les crisis amb molta cura on les decisions abans de ser preses han d’haver passat per un procés i una metodologia.

Per això proposem:

➢ Prendre consciència de manera sobirana i amb fermesa.

➢ Actualització de la informació continuada de la situació de la ciutat. ➢ Una valoració de la informació i la seva avaluació amb transparència.

➢ Marcar un ordre de prioritats sòlides i inclusives per la ciutadania. ➢ Una presa de decisions amb criteris sanitaris, socials i econòmics.

➢ Un pla d’acció sobirà amb base per a cobrir les necessitats bàsiques de la ciutadania i de la ciutat basat en la prevenció, la seguretat i l’autoprotecció ciutadana

La irresponsabilitat del Govern Espanyol posa en perill a la població; la subordinació del Govern Català també. No es compleixen els requisits segons la OMS per un desconfinament com el que proposen i el govern de la Generalitat degut a la seva incompetència no acciona cap mesura efectiva. Per aquest motiu, demanem un canvi de visió global, en comptes de pensar en desconfinar, proposem ampliar el confinament físicament dels habitatges a zones reservades i exclusives per diferents col·lectius.

Per poder fer això cada barri de la ciutat de Terrassa s’hauria de dividir en 3 zones i cada zona tindria el seu propi aforament màxim i franges horàries per poder ampliar la zona de confinament dels habitatges a espais a l’aire lliure. Aquestes zones quedarien de la següent manera:

Zona A gent gran: Aquesta zona, és única i exclusiva per aquest col·lectiu, cap altre col·lectiu pot traspassar aquesta zona, algunes de les persones segurament, necessitaran acompanyament que li demanarien a l’Ajuntament es fes càrrec en posar personal per acompanyar els que mes ho necessitin.

Zona B Infants: Aquesta zona, és única i exclusiva per infants acompanyats d’un dels pares, tutor legal o familiar major d’edat, és una zona amb aforament limitat i amb una franja horària rotatòria perquè tothom tingui l’oportunitat de passar una bona estona de lleure.

Zona C Esports: Per la resta de col·lectius, pot estar ubicada per la perifèria i el envoltant del barri on es pugi fer esport amb bicicleta o diferents entrenaments, zona única i exclusiva per això on ni infants, ni gent gran o població vulnerable pot traspassar la zona.

Per tal de que es compleixin les mesures de seguretat i d’autoprotecció dels drets civils, demanem activar agents cívics que juntament amb la col·laboració del col·lectiu moviment veïnal en acció vetllarien pel compliment de la seguretat, l’ordre i bon ús cívic de la zona corresponent, així com assegurar-se de que no hi hagin aglomeracions i orientar a la ciutadania si això passes. Sabem que l’Ajuntament de Terrassa disposa d’una brigada de desinfecció dels espais urbans de les ciutats, una bona mesura de protecció seria desinfectar les zones abans del seu ús i després del seu ús.

Perquè aquesta estratègia de confinament ampliat físicament funcioni, demanem a l’Ajuntament de Terrassa que habiliti una de les aplicacions ja existents de participació ciutadana per tal de la ciutadania es pugui apuntar en les franges horàries disponibles per sortir i la zona que pertoca segons col·lectiu. Primàries Terrassa, és posa a disposició de l’Ajuntament i de les entitats cíviques, veïnals, socials i organitzacions locals. Donant el nostre suport i els convidem a formar una comissió ciutadana per tal d’afrontar la crisi de la manera més eficaç i responsable per poder recuperar la vida i l’activitat amb seguretat i protecció. Volem una recuperació econòmica i social i per sobre de tot la salut ciutadana fonamental per una qualitat de vida millor. Res tornar a ser igual sinó actuem de forma intel·ligent i sobirana. Recuperem la salut, recuperem l’economia, recuperem la nostra vida social, en definitiva, recuperem la ciutat i salvem Terrassa!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa