MónTerrassa
El preu de la llum baixa aquest diumenge per tercer dia consecutiu

El preu mitjà diari de l’electricitat al mercat majorista baixarà aquest diumenge 5 de setembre per tercer dia consecutiu, fins als 128,70 euros per megavat hora (MWh) des dels 134,89 euros MWh que ha marcat aquest dissabte 4.

No obstant això, el preu de la llum aquest diumenge suposa fins a 26 euros més que el de diumenge anterior, el 29 d’agost, quan se situava només en 102,03 euros MWh i triplica el de fa un any, quan es va registrar un preu mitjà diari de 43,97 euros per MWh.

D’aquesta manera, el preu de l’electricitat torna a respirar després que hagi marcat una rècords contínuament entre dilluns i dijous, segons les facilitades dades per OMIE que ha recollit l’agència Europa Press.

Aquesta setmana va començar amb el preu disparant-se gairebé un 22%, i dimarts va registrar un augment del 5%, dimecres de l’1,5% i dijous del 6%. Després d’aquest ral·li alcista, aquest divendres el preu ha descendit un 1,8%, fins als 137,7 euros, i dissabte un 2%, fins als 134,89 euros MWh.

És habitual que els caps de setmana es moderin una mica els preus respecte als dies anteriors.

En franges horàries, la més barata d’aquest diumenge serà entre les 12.00 i les 13.00 hores, quan baixarà a 104,20 euros. Per contra, la més cara serà entre les 21.00 i les 22.00 hores, quan el preu es dispararà a 155 euros.

Els tres primers dies de setembre ja tenen el rècord dels tres preus més alts del mercat majorista i, malgrat els descensos aquest divendres, dissabte i diumenge, s’espera que continuï en els propers mesos la tendència alcista que es viu des de fa mesos.

Durant el mes d’agost, i en plena onada de calor, el preu va marcar un rècord rere l’altre, provocant que el preu mitjà del mes arribés als 106 euros/MWh, el mes més car de la història, després del de juliol, que ja va marcar un altre rècord, amb un preu de 92,4 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa