MónTerrassa
El nou parc del Pla del Bonaire a Terrassa serà realitat en quatre mesos

El passat 15 de setembre van començar les obres del nou parc del Pla del Bonaire, situat entre els carrers de Sant Feliu de Llobregat i de Vilafranca del Penedès, i de l’avinguda Béjar. Recordem que des de l’any 2012 en aquest solar van ser col·locats els barracons de l’institut Can Roca i ara, després de 4 anys buit, serà la localització del nou espai verd de la ciutat.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat del tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Xavier Cardona; la regidora d’Obra Pública, Montserrat Alba i la regidora del districte 5, Patrícia Reche, han visitat aquest dimarts dia 19 de setembre les obres d’aquest nou parc. Ballart, per la seva banda, ha remarcat la importància de la transformació d’aquest solar i ha agraït tota la feina que s’ha realitzat per aconseguir aquest nou espai verd. “Per fi, després de 4 anys buit, aquest solar millorarà el barri i s’omplirà de vida, oferint un nou espai per al gust i gaudi de la ciutadania”, ha remarcat. Segons ha explicat, es preveu que les obres d’aquest nou parc estiguin enllestides en uns 4 mesos.

Durant la seva intervenció, l’alcalde també ha volgut destacar la voluntat del seu govern per millorar i modernitzar les infraestructures de la ciutat. “Som molt conscients que Terrassa té dèficits importants en l’estat de moltes calçades i estructures, degut, principalment, al pas del temps i les inclemències del clima. Nosaltres tenim la voluntat de revertir aquesta situació”, ha expressat. D’aquesta manera, Jordi Ballart ha explicat que estan elaborant un informe sobre l’estat de les diferents estructures de la ciutat amb l’objectiu de crear un pla de xoc per millorar les condicions dels espais públics. “Volem modernitzar Terrassa, fer-la més accessible i, alhora, millorar la seva estètica”, ha recalcat l’alcalde.

A l’acte, també hi han assistit Antonio Díaz i Lluís Cayetano, membres de l’associació veïnal del Pla del Bonaire. Díaz ha celebrat l’inici de la construcció d’aquest nou parc i ha agraït l’esforç realitzat per aconseguir-ho. “Aquest projecte ha estat una reivindicació i una lluita continua per millorar aquests terrenys”, ha explicat. El membre de l’associació veïnal també ha criticat les condicions en les quals es trobava el solar. “Aquest espai s’havia convertit en un abocador. Tenint en compte que aquí al costat tenim una llar d’infants, no tenia sentit que aquest espai estigues en aquelles condicions”, ha remarcat Díaz.

Estructura del nou parc

Segons s’ha explicat durant la presentació, el solar, de quasi 5.000 m², estarà dividit en tres peces: dos laterals, situats a banda i banda de l’actual llar d’infants Patufet, i una zona rectangular, que dona a l’avinguda Béjar. El lateral est, situat al costat de l’accés de l’escola bressol, està pensat com una zona de jocs infantils on hi hauran 3 gronxadors, una plataforma giratòria adaptada, un sorral i dues molles amb respatller, tot això sobre una superfície de sauló.

Per altra banda, el costat oest serà un gran espai verd, però pensat per infants més grans i adolescents. L’objectiu és crear un bosc urbà que serveixi com a refugi climàtic. A més, també s’instal·larà una zona de trepa amb un sorral.

Finalment, la peça rectangular, d’uns 2.700 m² quadrats, és la zona que es destinarà a la futura construcció de la biblioteca del districte 5. De moment, però, l’espai estarà destinat a una zona verda per fomentar la biodiversitat i combatre el cavi climàtic. Sobre la construcció d’aquesta nova biblioteca, Jordi Ballart ha explicat que ja tenen a punt el concurs d’idees i la previsió és que aquest es publiqui d’aquí un parell o tres de mesos. Tot i això, l’alcalde ha explicat que es preveu que l’estructura farà uns 1.800 m². Ballart també ha anunciat que aquesta estructura no només farà la funció de biblioteca, sinó que també s’hi instal·larà la seu administrativa del districte.

Vista aèria de les obres del Parc del Pla del Bon Aire | Aj. Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa