MónTerrassa
Premi Edison per a un dispositiu d’alerta creat per un bomber de Terrassa

Enorme reconeixement per al dispositiu d’alerta creat per un bomber de Terrassa: el projecte Prometeo s’ha endut l’Or dels prestigiosos Premis Edison en la categoria de “Livesaving & Life-Changing”. Creats l’any 1987, els guardons homenatgen i reconeixen els productes i líders empresarials més innovadors de tot el món, i representen un dels reconeixements més prestigiosos que honoren l’excel·lència en el desenvolupament de nous productes i serveis, màrqueting, disseny i innovació.

El dispositiu Prometeo ha estat dissenyat i ideat pel bomber Joan Herrera. Té la grandària d’un telèfon i està pensant perquè el bomber el porti al braç i avisi en cas de situacions de perill, a més d’informar-los de quan tornen a estar en una situació idònia de salut per poder tornar a treballar. D’aquesta manera, quan s’activa el color vermell és el senyal d’alerta que avisaria que ha de sortir immediatament de la zona.

Informació en temps real

Aquest petit aparell compta amb el desenvolupament tecnològic d’Arrow Electronics i IBM, i capta la calor, humitat, quantitat de fum i toxines a l’aire (concentració de CO2), una informació que envia en temps real al núvol perquè el centre del GRAF l’analitzi ràpidament i avisi als comandants del perill immediat -i aquests a través de vibracions al rellotge dels bombers que es troben a dins de la zona afectada-. A més, gràcies a les dades recopilades es pot tenir coneixement de les exposicions cròniques a què es podeu veure sotmesos els bombers i treballar-hi d’una forma preventiva.

El dipositiu terrassenc, que ja havia guanyat la cinquena edició del Premi Muncunill, ha aconseguit imposar-se en els Premis Edison, dins de la seva categoria, al projecte American Red Cross, Life™ Ring Buoy, un salvavides més resistent, de la Creu Roja Nord-Americana, i Explorer Mini de Permobil, uns solució de mobilitat dirigida a nens petits amb problemes de mobilitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa