MónTerrassa
Pregària multiconfessional per al Dia Internacional de la Pau a Terrassa
  • CA

La Comunitat Bahá’í de Terrassa organitza tot un seguit d’actes relacionats amb el Dia Internacional de la Pau 2021, entre les quals destaca la pregària multiconfessional.

Aquest dimarts, 21 de setembre, la seu de l’Ateneu Terrassenc (carrer Sant Quirze, 2) acollirà l’acte de presentació de “Poemas enjaulados” de Mahvash Sábet. Es tracta d’una recopilació de poemes escrits per l’autora iraniana durant els deu anys que va estar empresonada al seu país d’origen. Al 2017 -encara sent a presó- el PEN Internactional li va atorgar el premi “Escriptor en risc”. L’acte tindrà lloc a les 19h i comptarà amb les intervencions de Ryma Sheermohammadi -(intèrpret i traductora), Isabel Marquès (Síndica de Greuges de Terrassa), Meritxell Lluís (Regidora de l’Ajuntament de Terrassa), Núria Marín (Tinenta d’Alcalde i Regidora de Polítiques de Gènere de Terrassa), Ona Martínez (Regidora de Ciutadania de l’Ajuntament de Terrassa), Yvonne Griley (Directora General d’Afers Religiosos de la Generalitat) i Almudena Almagro (emprenedora i escriptora). La recitació dels poemes anirà a càrrec de Montserrat Sebastià i comptarà amb una actuació musical de Gerard Jensen.

MAHVASH SÁBET (Escriptora Internacional de Courage Award 2017) va néixer en una petita ciutat en el centre de l’Iran al març de 1953. Als deu anys, es va traslladar a Teheran amb la seva família. Va estudiar pedagogia i psicologia en la universitat. Va ser professora i directora d’un institut del qual va ser acomiadada pel govern per ser membre de la comunitat bahá’*í. Va servir a la comunitat bahá’í de l’Iran com a membre de Yarán Iran. Va ser detinguda pel govern iranià en 2008 i sentenciada a viente anys de presó. Al 2018 va ser posada en llibertat. Va escriure molts poemes en la presó i alguns d’ells van ser traduïts per la reconeguda novel·lista Bahíyyíh Nakhjaváni i publicats per George Ronald. Aquesta obra ha estat traduïda a 7 idiomes i és la que es podrà escoltar aquest dimarts a Terrassa.

El segon acte de celebració tindrà lloc el dissabte 25 de setembre, a les sis de la tarda, a la seu del Centre Bahá’í de Terrassa (carrer de l’Hoquei, 161). Es tracta de la tradicional Pregària Interreligiosa, en la qual hi participaran representants de diverses comunitats religioses presents a la nostra ciutat: Brahma Kumaris, Comunitat Jueva, Comunitat Musulmana, Església Catòlica, Església Evangèlica, Església de Jesucrist dels sants dels darrers dies, i Comunitat Bahá’í.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa