La Cova Simanya, situada al terme municipal de Sant Llorenç Savall, dins del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, ja acull les primeres visites guiades després de la troballa d’un jaciment únic. Al passat mes d’agost, la cova va quedar tancada per tal de preservar les restes arqueològiques que s’havien descobert en les darreres excavacions efectuades.

Els treballs de camps, realitzats durant el mes d’agost, van permetre constatar l’existència d’ocupacions paleolítiques al jaciment, segons informa Matadapera.cat, i això suposa una “autèntica novetat” tant per a la cova com per a Sant Llorenç. Amb els resultats encara preliminars, i a l’espera de poder avançar encara més en la recerca, els investigadors apunten que les restes trobades es remuntarien a un període superior als 40 mil anys, i per tant, la cavitat hauria estat ocupada per Neandertals, una espècie que va desaparèixer d’Europa coincidint amb l’arribada dels primers Homo Sapiens.

Ara, des del passat cap de setmana, els apassionats de l’arqueologia o els amants del Parc Natural poden gaudir de les troballes gràcies i exclusivament a través de les visites guiades. Les visites es poden fer els matins de dissabtes, diumenges i festius des de les 10.30 a les 12h, amb el punt de sortida des de Coll d’Eres (carretera de Terrassa a Navarcles. BV-1221, km 14,8). El preu és de 3 euros els adults i de 2 euros els menors d’entre de 6 i 12 anys i els majors de 65 anys.

Treballs d’arqueologia a la Cova Simanya | F.T.

Al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, a banda de la cova Simanya, també està tancada la cova de les Ànimes per treballs arqueològics, mentre que els avencs del Daví i de Castellsapera, tenen accés restringit entre l’1 de novembre i el 31 de maig per la hibernació de ratapinyades. Així mateix, la cova de Mura només es pot visitar de forma guiada de l’1 d’abril al 30 de novembre. 

Nou comentari