MónTerrassa
Es posa la primera pedra del Vapor de Prodis Terrassa
  • CA

Prodis posa aquest divendres dia 7 d’octubre la primera pedra del Vapor, la nova seva seu, el seu futur. Ho farà amb tota la solemnitat que es mereix, amb la presència d’autoritats locals i nacionals, i amb els tradicionals parlaments. També es col·locara i s’enterrarà una pedra simbòlica i una caixa del temps, per si algun dia algú la troba pugui recordar què va passar i com va passar i quina era la societat del moment, aquesta de principis del segle XXI. Es preveu que hi hagi uns 200 convidats, i 100 socis que han aportat ja diners per fer possible el somni de la nova seu. Les obres ja fa setmanes que estan en marxa, i aquest divendres especials s’aturaran unes hores.

Més de 60 anys donant suport a les persones amb discapacitat intel·lectual, paràlisi cerebral i trastorn mental

Prodis fa 62 anys que treballa per a les persones amb discapacitat intel·lectual, paràlisi cerebral i trastorn mental. La plena inclusió social i comunitària és l’única forma de minimitzar qualsevol discapacitat.

És des de aquesta mirada amb la que s’ha fet des de el primer minut el projecte del Vapor, que nascut d’una necessitat (el trasllat del Centre Ocupacional del c/Pau Marsal) s’ha convertit en la oportunitat de convertir el futur Vapor de Prodis en tot allò somniat: “un Centre Ocupacional que no sembli un Centre Ocupacional”, reblen fonts de l’entitat.

Un espai de trobada de Prodis, el barri de Ca n’Aurell i tota la ciutat

“Volem que el Vapor de Prodis sigui un espai de trobada per a les persones de Prodis, però també pel barri i per la ciutat”. Tindrà un restaurant que servirà per fer formació a futurs ajudants de cuiner i de cambrer. També un espai d’art on totes les persones de la Fundació puguin expressar el seu potencial artístic fent, dibuix, ceràmica, pintura i ho facin de la mà d’artistes de la ciutat. Hi haurà un teatre i sala d’actes, per les pròpies representacions, però també obert als artistes que vulguin fer col·laboracions. Se sumen uns espais comunitaris on el barri pugui acompanyar fent esport, ioga, zumba o qualsevol activitat. I també acollirà un Mercat d’Economia Social i Solidària on es vol que petits productors o artesans locals, puguin donar a conèixer els seus articles o productes de proximitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa