MónTerrassa
Portes obertes a les escoles de Terrassa, encara amb restriccions
  • CA

Ja han començat les portes obertes a les escoles i instituts de Terrassa, però com ja va passar l’any passat, enguany continuaran estan condicionades per la situació sanitària. La Generalitat ha establert que el termini de presentació de sol·licituds serà del 7 al 21 de març per a segon cicle d’educació infantil i primària (de P3 a 6è) i del 9 al 21 de març per a l’educació secundària obligatòria (de 1r a 4rt d’ESO).

És competència de cada escola fixar el calendari i característiques de les portes obertes, per això, les famílies interessades s’han d’adreçar directament al centre que vulguin conèixer. Per facilitar la tasca i poder tenir més informació sobre cadascuna de les jornades presencials i virtuals, l’Ajuntament ha recollit totes les dades en un portal web (clicant aquí). Tenint en compte que les restriccions per la Covid obliguen a limitar les visites, els centres posen a disposició de la ciutadania els seus vídeos de portes obertes, recollits també a la mateixa pàgina del web municipal.

La regidora d’Educació, Teresa Ciurana, ha volgut animar les famílies a conèixer diferents centres de la seva zona i ha recordat que les portes obertes virtuals són una bona manera de fer-ho: “triar escola és una decisió important, però de vegades el fet de tenir una idea al cap fa que no valorem prou altres opcions. Jo convidaria les famílies a mirar alguns vídeos, a trucar uns quants centres, a demanar hora… i estic segura que més d’una s’emportarà agradables sorpreses amb centres de la seva mateixa zona”, ha dit la regidora, qui ha afegit: «en general, la millor escola és la del barri, la que tenim a prop de casa».

Preinscripció i ràtio 20

Les famílies interessades poden consultar la pàgina de preinscripció de l’Ajuntament de Terrassa per trobar la informació sobre els centres educatius i les zones escolars, incloent la consulta de centres per adreça, a més de la documentació necessària, els criteris de baremació i una secció de preguntes freqüents, entre altres continguts. En funció de les novetats que pugui suposar la resolució de la Generalitat, aquests continguts s’actualitzaran degudament, si s’escau.

D’altra banda, des de l’Ajuntament de Terrassa i la Generalitat, s’ha acordat que malgrat la baixada de la natalitat, per al curs vinent a tots els centres i línies es reduirà la ràtio a 20 infants per classe a P3 i es redistribuirà la demanda entre tots els centres. La mesura s’emmarca també en l’acord de ciutat per l’equitat educativa, perquè ajudarà a evitar altes concentracions d’alumnat amb necessitats especials, i incidirà directament en la qualitat de l’educació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa