MónTerrassa
El Portal de Sant Roc s’omple de dibuixos

El Portal de Sant Roc, un dels vials més cèntrics i concorreguts de Terrassa, s’ha omplert de dibuixos a terra. També hi ha aparegut nou mobiliari urbà, com diversos bancs de fusta, i una zona enjardinada i arbrada. Aquestes modificacions formen part d’un treball de millora de l’espai central per convertir-lo en un lloc de pas més amable per a les persones, per passejar-hi i per gaudir-ne.

Dibuixos d’Anna Clariana al terra del Portal de Sant Roc de Terrassa | Rafel Casanova BCF

Es tracta doncs d’un canvi radical d’imatge, amb la qual es vol donar resposta a les demandes del veïnat i també dels comerciants de la zona, que des que el vial va quedar tallat al trànsit -amb el tancament del pàrquing soterrani- en la seva part central, reclamaven que s’hi duguessin a terme millores, ja que quedava tot molt fred i desaprofitat. Des del govern municipal han ideat un projecte de conversió del Portal per transformar-lo “en un passeig de la ciutadania”, com ha manifestat la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares.

Aquestes actuacions urbanístiques “no suposen una despesa elevada” ja que, per ara i en aquesta primera fase, són a petita escala. Tanmateix, tenen un gran impacte visual i esperen tenir “un retorn immediat”. Melgares es va comprometre amb veïns i comerciants en la reunió de presentació del projecte de reforma que es continuaria treballant per millorar l’espai i alliberar-lo de les barreres arquitectòniques i de visibilitat.

Dibuixos d’Anna Clariana al terra del Portal de Sant Roc de Terrassa | Rafel Casanova BCF

Pel govern era important crear noves illes de descans per omplir de vida el centre. Estan formades per bancs i jardineres, en les quals s’hi han plantat arbres de fulla persistent, de diferents espècies, com ara alzines i garrofers. A la vorera sud, entre Vinyals i Cisterna, s’ha optat per col·locar-hi arbres en testos decoratius. Per l’altra, un dels aspectes que s’ha treballat més per convertir el vial en un espai amable és amb tot un seguit de dibuixos a terra, a la calçada. Són obra de l’artista terrassenca Anna Clariana i consisteixen en figures humanes que estan duent a terme accions de la vida quotidiana, per exemple, s’hi pot veure un pare amb una nena passejant o un jove amb skate, entre d’altres.

Dibuixos d’Anna Clariana al terra del Portal de Sant Roc de Terrassa | Rafel Casanova BCF

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan a desembre 22, 2021 | 11:13
    Joan desembre 22, 2021 | 11:13
    Tot per Terrassa hauria de canviar el nom a Tot per Terrassa Centre. Mentre Terrassa Centre sempre està neta ,engalonada i festiva, els barris són bruts, empobrits, ple d'incivisme i falta de serveis. Barriades més que barris.
  2. Icona del comentari de: rce a desembre 26, 2021 | 09:28
    rce desembre 26, 2021 | 09:28
    Tot es questionable però al meu parer, es horroròs

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa