MónTerrassa
El Portal de Sant Roc canvia d’imatge: àrees de descans i dibuixos a terra

El Portal de Sant Roc de Terrassa canviarà totalment d’imatge amb la incorporació de nous bancs, zona enjardinada i, fins i tot, uns dibuixos a terra. L’objectiu és “donar resposta a les demandes del veïnat i dels comerciants de la zona, que fa temps que reclamaven millores per fer més agradable i còmode aquest vial”, ha explicat la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares. El projecte de conversió del Portal amb un “passeig de la ciutadania” en la seva zona central -ara de vianants després del tancament del pàrquing soterrani- passa per un seguit d’actuacions urbanístiques que l’Ajuntament realitzarà des d’avui i fins a finals de la setmana vinent.

Els canvis que s’introduiran ja han estat explicats a una representació del veïnat i comerciants, en una reunió realitzada aquest dijous, en la qual la tinenta d’alcalde es va comprometre a mantenir amb les trobades per tal de seguir “millorant l’espai en pròximes fases”. Melgares recalca que es tracta d’unes actuacions que “no suposen una despesa molt elevada” però que en canvi tindran una visibilitat i retorn immediat, ja que canviaran “la fisonomia de l’espai, un eix principal del Centre de la ciutat, i un vial prioritari per la gent que arriba a Terrassa en ferrocarril”.

Alguns dels dibuixos d’Anna Clariana que es podran veure al terra del portal de Sant Roc | Aj. Terrassa

Els treballs d’aquest projecte inicial estan enfocats en dos àmbits. Per una banda, en les àrees de descans. Per l’altra, en la calçada. Sobre el primer concepte, es crearan cinc noves illes de descans, cadascuna formada per tres bancs i dues jardineres de fusta, on es plantaran arbres de fulla persistent de diferents espècies, com alzines o garrofers. A la vorera sud, entre Vinyals i Cisterna, s’optarà per col·locar un seguit d’arbres en testos decoratius. Quant a la calçada central, des del govern han anunciat que el vial s’omplirà amb il·lustracions realitzades per l’artista terrassenca Anna Clariana. La il·lustradora ha dissenyat tot un seguit de figures humanes duent a terme accions de la vida quotidiana, i que seran plasmades al terra.

Per a Melgares, la proposta de l’artista “consisteix en donar vida al carrer plasmant algunes activitats quotidianes, com passejar, comprar, jugar, gaudir de l’espai… que són les que omplen de vida la ciutat i que també volem que omplin el Portal de Sant Roc”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa