MónTerrassa
Policies espanyols de Terrassa fan els controls a l’aeroport del Prat
  • CA

El sindicat Unió Federal de Policia (UFP) denunciarà la Prefectura Superior de la policia espanyola a Catalunya per incomplir els drets laborals dels agents destinats a l’aeroport Barcelona-El Prat per solucionar les cues de les darreres setmanes pel nou control de passaports, segons publica El País i ha confirmat l’ACN.

La UFP es queixa que no s’estan respectant les vacances d’estiu, tal com estan marcades en la circular que regula els permisos i la conciliació familiar, dels agents de les comissaries de Cornellà, Mataró, Terrassa, Sabadell i Sant Adrià de Besòs, que treballaran per blocs al Prat durant els propers mesos. També protesta perquè no s’estan pagant els desplaçaments a l’aeroport dels agents agregats. El sindicat ja ha presentat denúncies als caps de les dependències policials afectades i un recurs d’empara a la prefectura de Catalunya. Cap a principis de juliol, quan hagin passat els 20 dies hàbils que han de transcórrer segons està establert en el procediment, és quan el sindicat presentarà la denúncia al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La secretària de la UFP a Catalunya, Isabel Rodríguez, puntualitza que “el problema no és cobrir els llocs del Prat, sinó la manera com s’està fent”. Segons aquest sindicat, no s’estan respectant les vacances dels agents agregats per arribar als 144 policies amb què es va comprometre el govern espanyol per reforçar els controls de passaports. La UFP també denuncia que de moment no s’estan pagant els desplaçaments dels policies a l’aeroport.

Fonts de la prefectura han assegurat a l’ACN que “en cap moment s’han vulnerat els drets laborals dels agents”. També afegeixen que s’indemnitzaran els desplaçaments a l’aeroport tal com està regulat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa