MónTerrassa
Policia de Terrassa reclama més presència en zones d’oci per prevenir agressions sexuals
  • CA

El sindicat policial SPL-CME ha enviat una carta a tots els regidors de l’Ajuntament de Terrassa en què demanen la implantació d’una sèrie de mesures per ajudar a combatre els delictes contra la llibertat sexual, d’abusos sexuals i de violència masclista. Recorden que segons un informe elaborat pel departament d’Interior, Terrassa és la segona ciutat catalana amb més casos d’abusos sexuals. Subratllen que accions com les parades a demanda en el nit bus o un punt d’informació o lila en grans esdeveniments -com la Festa Major- són “encertades però insuficients”. Per aquest motiu posen sobre la taula diversos punts que creuen que poden ser efectius per incrementar la seguretat de les dones en zones d’oci o al carrer.

Així, demanen que es garanteixi la presència policial en zones sensibles, com són les zones d’oci nocturn i rodalies, i dotar de suficient il·luminació els carrers i passatges propers. També volen que l’Ajuntament elabori uns cartells informatius, situats en els punts sensibles (zones d’oci però també transport públic i parcs), indicant els telèfons dels cossos policials per prevenir l’assetjament, els abusos i agressions.

Paral·lelament consideren que cal un número específic policial per evitar que les víctimes es trobin amb una centraleta col·lapsada i alhora que s’estableixi un protocol amb els responsables de les zones d’oci, els quals disposin d’un telèfon de contacte directe amb la policia per poder fer trucades ràpides d’alerta en situacions sospitoses o susceptibles d’acabar derivant en agressió. Finalment, demanen que s’instauri una unitat de paisà a les zones d’oci per prevenir i actuar en les agressions i abusos, a més d’ampliar la unitat d’atenció a les víctimes perquè també donin servei en el torn de nit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa