MónTerrassa
La Policia Municipal es forma contra l’estigma en salut mental
  • CA

Un total de 16 agents de la Policia Municipal de Terrassa es formaran en contra l’estigma en salut mental. La Comissió Antiestigma de la Taula Local de Salut Mental oferirà aquest mes d’abril una formació als i les agents de les unitats d’Atenció a la víctima i Relacions i mediació de la comunitat, amb l’objectiu de sensibilitzar sobre les discriminacions que pateixen les persones amb trastorn mental i facilitar eines per a les diferents situacions amb que es puguin trobar.

Les sessions, que es faran els dies 1 i 4 d’abril i tindran un total de 10 hores, aniran a càrrec de persones que han viscut en primera persona un trastorn de salut mental i formen part de l’entitat Activament Vallès Occidental. Aquest factor els permetrà abordar de manera pràctica i vivencial diferents continguts de la sessió, com l’atenció a dones amb trastorns de salut mental víctimes de violència masclista, com interactuar i prendre declaració a una persona amb diagnòstic de salut mental o com interactuar amb persones en situació de crisi.

Aquestes sessions s’emmarquen en el Pla local de lluita contra l’estigma, impulsat per la Taula de Salut Mental i l’Ajuntament de Terrassa amb la col·laboració de l’entitat Obertament, i tenen l’objectiu d’enfortir els vincles i la col·laboració amb les associacions locals, per tal que la Policia Municipal esdevingui un recurs de referència on denunciar situacions de vulneració de drets per motius de salut mental.

El Pla local de lluita contra l’estigma és una eina per canviar actituds i comportaments en relació a les persones que tenen un diagnòstic de salut mental i reduir, així, la discriminació que poden percebre aquestes persones.

Segons la diagnosi realitzada a Terrassa l’any 2019, un 19% de les persones enquestades havien passat o estaven passant per algun problema de salut mental. Tot i això, només el 28% de les persones enquestades estaven disposades a conviure amb una persona que hagi passat per aquesta experiència. Finalment, el 80% de les persones amb un diagnòstic de salut mental van afirmar haver patit discriminacions per aquesta raó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa