MónTerrassa
La Policia Municipal de Terrassa rebrà formació contra les violències sexuals
  • CA

La Policia Municipal de Terrassa inicia aquest divendres, 8 d’octubre, un curs de formació obligatòria contra les violències sexuals en entorns d’oci que estableix el Protocol de Seguretat. L’objectiu és sensibilitzar els membres del cos policial sobre la violència masclista i dotar-los dels principals conceptes per tal que puguin detectar i prevenir casos de violència sexual, així com disposar d’eines per assistir les persones afectades. Més endavant, també rebran formació en aquest àmbit 150 tècnics municipals, així com càrrecs electes.

“Aquesta formació referma el compromís de l’Ajuntament de Terrassa en la lluita contra la violència masclista i els abusos sexuals” ha afirmat el regidor de Seguretat Xavi Fernández. “L’objectiu és aconseguir que tots els actors implicats en les activitats d’oci sàpiguen detectar aquelles actituds que agredeixen la integritat de les persones, per poder així prevenir i erradicar les violències sexuals a Terrassa”, ha afegit.

La formació constarà d’una part nuclear comuna en la que s’impartiran coneixements en l’àmbit de la violència masclista, violències sexuals i el contingut del protocol, i d’una part específica per a cada actor implicat en les activitats d’oci, atenent les característiques de la seva feina. La formació per a la Policia Municipal tindrà una durada de 4 hores i la realitzaran 224 agents en sessions presencials. Pel que fa als tècnics municipals, la formació serà telemàtica i d’una durada de 2 hores, i la realitzaran uns 150 professionals. La formació per a càrrecs electes també es realitzarà telemàticament i tindrà una durada d’una hora.

Aquest curs suposa un pas endavant en la implantació del Protocol de Seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci a Terrassa, després que el passat 29 de maig de 2020 el Ple municipal aprovés l’adhesió al conveni de col·laboració entre Departament d’Interior de la Generalitat i Ajuntament al Protocol, i s’establís una formació obligatòria per a professionals de la seguretat, càrrecs electes, tècnics municipals i personal que treballa en entorns d’oci.

Protocol de Seguretat contra les violències sexuals

El Protocol de Seguretat va ser impulsat l’any 2019 pel Departament d’Interior per avançar en la lluita contra la violència masclista. Coordina tots els actors en seguretat, treballadors de l’àmbit d’oci i actors que tenen incidència en l’àmbit de la seguretat i l’oci, amb l’objectiu de millorar la prevenció davant d’aquest tipus de violències.

En aquest sentit, el protocol estableix criteris interpretatius i operatius per reconèixer aquelles conductes d’assetjament sexual que desgraciadament no estan previstes al codi penal, però que sí son constitutives d’una infracció administrativa i poden ser sancionades. Aquestes conductes són l’exhibicionisme obscè davant de persones adultes, la masturbació en espais públics davant de persones adultes, el seguiment obscè, la injúria sexual, obtenir imatges de parts íntimes, l’acorralament amb finalitats sexuals o altres conductes que impliquin una vexació sexual.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa