MónTerrassa
Policia Municipal i Mossos, de la mà per controlar les festes de Cap d’Any
  • CA

La Policia Municipal de Terrassa ha estat preparant el dispositiu de vigilància de la nit de Cap d’Any de la mà dels Mossos d’Esquadra, amb qui estaran plenament coordinats. “L’objectiu és vetllar pel compliment de mesures de contenció de la Covid-19 i la convivència veïnal”, han manifestat des del cos local. Aquest dijous, 30 de desembre, ha tingut lloc una reunió entre el Departament d’Interior amb el conseller Joan Ignasi Elena, amb el Director General de la Policia-Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, el nou comissari en cap, Josep Maria Estela, la Directora General d’Administració de Seguretat, Sònia Andolz, així com representants de Policies Locals d’arreu de Catalunya -entre els quals la terrassenca-, per compartir directrius operatives.

En la trobada s’ha pautat que durant la nit de Cap d’Any, els Mossos d’Esquadra treballaran de manera coordinada amb les policies locals per vetllar per la limitació de mobilitat personal nocturna entre la 1 i les 6 de la matinada -que afecta Terrassa-, i per garantir un “ús adequat dels espais públics; i garantir les mesures de distanciament social”. En concret, el dispositiu farà èmfasi en la prevenció de la celebració de festes no autoritzades on es puguin produir aglomeracions de persones.

Una cinquantena de controls d’alcohol i drogues

Per posar en marxa el dispositiu específic de compliment de les mesures per a la contenció de la COVID durant aquestes Festes i garantir la presència policial, s’han incrementat les patrulles de seguretat ciutadana i s’han reforçat els equips d’ordre públic en el conjunt de Catalunya i en cadascun dels torns de nit.

Pel què fa a la circulació per la xarxa viària, prop de 200 efectius de Mossos d’Esquadra realitzaran 52 controls i macro-controls d’alcoholèmia i drogues a les principals vies catalanes. Cal esmentar que durant la campanya preventiva que es va dur a terme des del dia 16 fins al 23 de desembre, 204 conductors van donar positiu per alcoholèmia, hi va haver 10 negatives a sotmetre’s a les proves reglamentàries i es van produir 107 positius en drogues.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa