MónTerrassa
La Policia defensa que l’actuació a Vallparadís no va ser desproporcionada
  • CA

La Policia Municipal de Terrassa va desallotjar una festa a l’entrada del Parc de Vallparadís la matinada del dilluns 4 de juliol que va acabar amb un detingut. Gairebé un centenar de persones estaven duent a terme una baixada de taules i una ‘macarronada’ de manera “no autoritzada”, fent aldarulls, incivisme i molestant el veïnat, segons exposa a regidora de Via pública, Protecció Civil i Seguretat, Patricia Reche, a Món Terrassa. Defensa que l’actuació “no va ser desproporcionada” i no va haver-hi “cap pallissa monumental”. Una quinzena d’entitats van fer públic aquest dilluns un comunicat on denunciaven violència policial en el moment del desallotjament. 

Prop de les sis de la matinada, la Policia Municipal va rebre trucades del veïnat i de la seguretat del parc que s’escoltaven crits i aldarulls d’un grup gran de persones que van furtar mobiliari d’una carpa amb el qual duien a terme baixades per Vallparadís. Reche explica que un vehicle de la policia va “demanar pacíficament que marxessin” però “se’ls va rebre amb crits i insults”. En demanar més reforços, la regidora exposa que a aquests ja no només se’ls va rebre amb insults, sinó que els hi van llençar mobiliari i altres objectes. 

La regidora narra que del centenar de persones que hi havia, van ser 5 o 6 els que van intentar agredir a la policia, sent un d’ells l’home detingut per clavar cops de puny a la cara d’un agent. Ahir es va celebrar un judici on l’home ha acceptat una sanció per agressió lleu a un agent de Policia. A part, també s’està duent a terme un informe de destrosses, ja que el mobiliari públic furtat “està destrossat”. 

Una actuació de la Policia “no agradable”

Reche defensa que “no és agradable la manera com ho han desallotjat” i “no defensa la violència gratuïta”, però recorda que “per Festa Major no s’hi val tot”. Exposa que “no va haver-hi cap pallissa monumental” i que “l’actuació no ha estat desproporcionada, perquè sinó haguéssim tingut moltíssims ferits”.

“Si la policia demana que marxis perquè estàs molestant els veïns, el més lògic és que marxis i deixis de molestar els veïns. Si et rebel·les, insultes i tires mobiliari, desgraciadament hauran d’actuar d’alguna manera”, explica. “La gent ha d’estar contenta i s’ha de gaudir de la Festa Major, i no és agradable acabar així”.

Lamenta que s’identifiqui policia amb negativitat

La regidora lamenta que s’identifiqui la policia amb negativitat: “No va per aquí. La Policia ha de significar seguretat, vetllar i prevenir”. Reitera que van haver d’actuar perquè “era una activitat no autoritzada, encara que diguessin que fos una tradició, i estaven molestant i fent actes incívics”.

Conclou que “és licit que hi hagi gent a qui no li agradi la figura de la policia, però existeix, i per la seguretat i el descans de tothom van haver d’actuar perquè així ho requeria la situació”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa